σελφ σερβις - Κωνσταντίνος Μαχαίρας: "Θα παραμείνω στην αγορά των FMCG"

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

Δωρεάν εγγραφή

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφείτε στην Online έκδοση του σελφ σέρβις και να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
*
*
*
*
*
*
* Άνδρας   Γυναίκα
*

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Management

Κωνσταντίνος Μαχαίρας: "Θα παραμείνω στην αγορά των FMCG"

11 Ιανουαρίου 2016 | 13:30 Γράφει ο Πλάτωνας  Τσούλος Topics: Συνέντευξεις-Πρόσωπα

Κωνσταντίνος Μαχαίρας

«Μέχρι την τελευταία ημέρα μου στον όμιλο Delhaize, δηλαδή μέχρι τα τέλη του Μαρτίου, θα αγωνίζομαι σαν να μην πρόκειται να αποχωρήσω ποτέ από αυτόν», δήλωσε στο σελφ σέρβις ο κ. Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Executive Vice President και Chief Executive Officer Southeastern Europe του ομίλου Delhaize, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί της λήξης του συμβολαίου του και της αποχώρησής του από τον βελγικό όμιλο σε ένα τρίμηνο.

Ο κ. Mαχαίρας εντάχθηκε στο δυναμικό του ομίλου Delhaize το 1997, όταν ανέλαβε καθήκοντα General Manager στην ΑΒ Βασιλόπουλος. Μετά δεκαοχτώ έτη, τη θέση του στην κεντρική διοίκηση του ομίλου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει, μετά την αποχώρησή του, στέλεχος του ομίλου από την Ευρώπη. Σε ό,τι αφορά τα σχέδιά του, δεν θέλησε να τα αποκαλύψει, κυρίως διότι δεσμεύεται από την ίδια εταιρεία ως προς τις ανακοινώσεις του μέχρι την αποχώρησή του από τον όμιλο. Ανάλογοι περιορισμοί ισχύουν και λόγω του γεγονός ότι η Delhaize είναι εισηγμένη.

Ο ίδιος, πάντως, μιλώντας στο σελφ σέρβις λέει ότι θα παραμείνει ενεργός στην αγορά και μετά τον Μάρτιο του 2016, συνεχίζοντας να βάζει την προσωπική του σφραγίδα στα πράγματα του λιανεμπορίου και ειδικότερα του χώρου των FMCG. Σημειώνουμε ότι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διατηρήσει γέφυρες συνεργασίας με το Group Delhaize, οι οποίες όμως δεν θα τον δεσμεύουν για τις επόμενες κινήσεις του, οι οποίες θα του επιτρέπουν να παραμένει στην Ελλάδα πολύ μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, δίνοντάς του τη δυνατότητα πέραν των άλλων και να διδάσκει. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, τις τελικές αποφάσεις του σχετικά με τις νέες του δραστηριότητες θα τις λάβει στις αρχές του νέου έτους, το αργότερο ως τον Φεβρουάριο.

Απολογισμός-παρακαταθήκες
«Όταν ανέλαβα την ΑΒ Βασιλόπουλος ήταν μια εταιρεία με τζίρο μόλις 700.000 δολάρια και λειτουργικά κέρδη 150.000 δολάρια. Σήμερα ο τζίρος της πλησιάζει τα 2 δισ. ευρώ», μας δήλωσε ο κ. Μαχαίρας, προσθέτοντας ότι το 1997 που εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΒ Βασιλόπουλος, η αλυσίδα αριθμούσε μόλις 15 καταστήματα, ενώ σήμερα λειτουργεί περί τα 237 σούπερ μάρκετ. «Έχοντας δουλέψει πολύ σκληρά για 18 χρόνια, τόσο προσωπικά εγώ όσο και οι συνεργάτες μου που με στήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους, δημιουργήσαμε μια πολύ ισχυρή εταιρεία, με σύγχρονες δομές και πολλές προοπτικές. Η ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτει ένα δυναμικότατο management, ικανό να της εξασφαλίσει ένα λαμπρό μέλλον», είπε ο κ. Μαχαίρας. Σχετικά με την πορεία της εταιρείας, και η φετινή χρονία κινείται ανοδικά, με τον τζίρο της να κλείνει κατά πληροφορίες κοντά στο 5%. Στο μεταξύ, το δίκτυό της εξακολουθεί να επεκτείνεται με νέα εταιρικά και franchise καταστήματα.

Το πλάνο της για τη χρονιά που περατώνεται, το οποίο προέβλεπε επενδύσεις της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, όπως όλα δείχνουν θα ολοκληρωθεί επιτυχώς, με την εταιρεία να έχει προσθέσει στο δυναμικό της περί τα 30 νέα σούπερ μάρκετ, που εδρεύουν εντός και εκτός της πρωτεύουσας. Μια από τις πλέον πρόσφατες επενδύσεις στο δίκτυό της ήταν αυτή για τη ριζική ανακαίνιση και αναβάθμιση του καταστήματος που διατηρεί στο 20º χιλιόμετρο της ΕΟ Αθηνών-Λαμίας, στο οποίο καθιέρωσε μια σειρά από καινοτομίες, πολλές από τις οποίες θα γίνουν οδηγός για μελλοντικές αναβαθμίσεις άλλων καταστημάτων της εταιρείας ανά την Ελλάδα.

σελφ σερβις (T. 456)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION