σελφ σερβις - ΕΛΓΕΚΑ: Βελτίωση αποτελεσμάτων το α΄ εξάμηνο του 2017

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βιομηχανία

ΕΛΓΕΚΑ: Βελτίωση αποτελεσμάτων το α΄ εξάμηνο του 2017

22 Ιανουαρίου 2018 | 13:20 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Αγορά,Χονδρεμπόριο

Σημαντική βελτίωση του ύψους των κερδών του, μείωση του λειτουργικού του κόστους και βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του συνόλου των λειτουργιών του πέτυχε ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ στο πρώτο εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, τα κέρδη από το σύνολο των δραστηριοτήτων του διαμορφώθηκαν στα 4,8 εκατ. ευρώ έναντι 3,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016, βελτίωσε το μικτό περιθώριο κέρδους του κατά 17% έναντι 16,6% αντιστοίχως, ενώ ο τζίρος του διαμορφώθηκε στα 77 εκατ. ευρώ έναντι 77,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Την εν λόγω περίοδο ο όμιλος, εξακολούθησε να υλοποιεί τη βασική επιχειρησιακή στρατηγική του, καταφέρνοντας να εμπλουτίζει το προϊοντικό χαρτοφυλάκιό του, ώστε διατήρησε σταθερότητα πωλήσεων, βελτίωσε το προϊοντικό μίγμα των πωλήσεών του προς όφελος των κερδών του, περιέκοψε δαπάνες που δεν συνεισφέρουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας, ενώ μείωσε τις προβλέψεις για επισφάλειες πελατών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

σελφ σερβις (T. 479)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Ελληνικές Εξαγωγές Τροφίμων: Πυλώνας της εγχώριας επιχειρηματικής εξωστρέφειας

Η βιομηχανία τροφίμων-ποτών αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα στήριξης της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας και μάλιστα σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών της. Κόντρα στην ύφεση της οικονομίας, στο αρνητικό κλίμα διεθνώς για τη χώρα από την έναρξη της κρίσης, όπως και στα capital controls, κατάφερε την περίοδο 2012-2016 να διατηρεί ανοδική την εξωστρεφή της δράση, όταν μάλιστα στο ίδιο διάστημα οι ελληνικές εξαγωγές στο σύνολό τους εξελίχθηκαν πτωτικά.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION