σελφ σερβις - Στην KKR μεταβίβασε την Ελαΐς η Unilever

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βιομηχανία

Στην KKR μεταβίβασε την Ελαΐς η Unilever

22 Ιανουαρίου 2018 | 13:12 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Εξαγορά

Το 3ο τρίμηνο του 2018 αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του ιστορικού εργοστασίου της Ελαΐς-Unilever και των σημάτων όλων των μαργαρινών της που παράγονται στην Ελλάδα στην αμερικανική επενδυτική εταιρεία KKR.

Συγκεκριμένα, θα μεταβιβαστούν, αντί 6,83 δισ. ευρώ, όλες οι δραστηριότητες της Unilever παγκοσμίως στα προϊόντα επάλειψης, εξαιρέσει εκείνων της Ν. Αφρικής.

Στην Ελλάδα υπό τον έλεγχο της KKR περνούν η δραστηριότητα της Ελαΐς-Unilever, δηλαδή η παραγωγή του ελαιολάδου Άλτις και των σπορελαίων, το εργοστάσιο επί της Πειραιώς, οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού του και τα σήματα μαργαρινών Flora, Άλτις, Becel ProActiv, Super Fresco και Βιτάμ.

Εντός του 2018 η παραγωγή των μαργαρινών θα μεταφερθεί από το εργοστάσιο της Unilever στην περιοχή του Ρέντη στο εργοστάσιο της οδού Πειραιώς. Η Δέλτα θα συνεχίσει να παράγει τα γαλακτοκομικά Becel ProActiv για όσο διάστημα προέβλεψε η σχετική συμφωνία με τη Unilever (τριετής από το φθινόπωρο του 2016).

Στο εργοστάσιο του Ρέντη θα εγκατασταθεί γραμμή παραγωγής υγρών απορρυπαντικών, που σήμερα εισάγονται από την Ιταλία (Skip, OMO), για την κάλυψη των αναγκών της ελληνικής αγοράς. Οι δραστηριότητες της Unilever στην Ελλάδα που πωλούνται στην KKR έχουν ετήσιο τζίρο άνω των 100 εκατ. ευρώ.

σελφ σερβις (T. 479)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Προϊόντα Οικιακού Καθαρισμού: Ανάκαμψη χωρίς μέλλον

Σε ποσοστό άνω του 50% οι καταναλωτές περιμένουν τη διενέργεια προωθήσεων, για να αγοράσουν το καθαριστικό προϊόν που τους ενδιαφέρει από άποψη αναγκών χρήσης, δίνοντας πλέον μικρή σημασία στη μάρκα. Όχι πως η καινοτομία δεν τους έλκει ή τους αφήνουν αδιάφορους οι digital προκλήσεις, που τους απευθύνουν οι εταιρείες για να τους δελεάσουν, αλλά εφόσον η λιτότητα κάνει κουμάντο στα πορτοφόλια, η μαγεία του μάρκετινγκ ασθενεί. Ασθενή είναι και τα σήματα της ανάκαμψης των πωλήσεων της κατηγορίας φέτ...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION