σελφ σερβις - Γιώτης ΑΕ.: Ελληνικό Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βιομηχανία

Γιώτης ΑΕ.: Ελληνικό Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας

19 Ιουλίου 2017 | 11:20 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,R&D

Μια σημαντική επένδυση της Γιώτης ΑΕ, ύψους 1,6 δισ. ευρώ, ολοκληρώθηκε πρόσφατα με τη δημιουργία του μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα Ελληνικού Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο Ινστιτούτο Ασφάλειας Τροφίμων, που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στη βιομηχανία τροφίμων, σχετικά με τη διασφάλιση της ποιότητας. Οι εγκαταστάσεις του, συνολικού εμβαδού 1.305τμ, ικανοποιούν πλήρως τις απαιτήσεις ενός υπερσύγχρονου εργαστηρίου (χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, εξασφάλιση ασφαλών εργαστηριακών συνθηκών).

Οι δράσεις του περιλαμβάνουν την εκπόνηση υψηλού επιπέδου έρευνας, την ανάληψη ερευνητικών έργων και την οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε συνεργασία µε άλλα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια.

Το ανθρώπινο δυναμικό του, που απαρτίζεται από επιστήμονες ανώτατου εκπαιδευτικού επιπέδου, κατόχους διδακτορικών διπλωμάτων και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στη χημεία και τη μικροβιολογία τροφίμων, έχει στο ενεργητικό του συμμετοχές σε περισσότερα από 30 ερευνητικά προγράμματα, πλήθος δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, παρουσιάσεις σε συνέδρια, καθώς και σημαντική συμβολή στην κατοχύρωση συνολικά 35 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και τριών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO).

Το Ινστιτούτο, που προετοιμάζεται για την εφαρμογή συστήματος διαχείρισης ποιότητας σε πλήρη αντιστοιχία με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO17025 και ISO14001, αποτελείται από τρία ερευνητικά τμήματα πιστοποιημένα κατά ISO9001:2008: Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο, το Εργαστήριο Ενόργανης Ανάλυσης και το Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης.

σελφ σερβις (T. 474)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Ελληνικές Εξαγωγές Τροφίμων: Πυλώνας της εγχώριας επιχειρηματικής εξωστρέφειας

Η βιομηχανία τροφίμων-ποτών αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα στήριξης της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας και μάλιστα σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών της. Κόντρα στην ύφεση της οικονομίας, στο αρνητικό κλίμα διεθνώς για τη χώρα από την έναρξη της κρίσης, όπως και στα capital controls, κατάφερε την περίοδο 2012-2016 να διατηρεί ανοδική την εξωστρεφή της δράση, όταν μάλιστα στο ίδιο διάστημα οι ελληνικές εξαγωγές στο σύνολό τους εξελίχθηκαν πτωτικά.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION