σελφ σερβις - ICAP: Πέφτει η κατανάλωση των αλκοολούχων

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βιομηχανία

ICAP: Πέφτει η κατανάλωση των αλκοολούχων

1 Μαρτίου 2012 | 15:20 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: Έρευνα

ICAP: Πέφτει η κατανάλωση των αλκοολούχων

Εντείνεται ο ρυθμός μείωσης της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών στην εγχώρια αγορά, σύμφωνα με την πρόσφατη σχετική κλαδική μελέτη της ICAP, στην οποία διαπιστώθηκαν έντονα πτωτικές τάσεις κυρίως το 2010, η μετατόπιση της ζήτησης των οινοπνευματωδών ποτών από την «κρύα» προς τη «ζεστή» αγορά και η ένταση του ανταγωνισμού στην κατηγορία, λόγω της πληθώρας προϊόντων και μαρκών.

Ειδικότερα, η συνολική εγχώρια κατανάλωση σε ποσότητα υποχώρησε το 2010 κατά 8%, σε σχέση με το 2009. Στο σύνολο της αγοράς, το ουίσκι καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος καταλαμβάνοντας ποσοστό περίπου 42% το 2010, ενώ ακολουθεί το ούζο με μερίδιο της τάξης του 23%.

Στην τρίτη θέση, με αρκετά μικρότερη ζήτηση, βρίσκεται η βότκα και ακολουθούν τα λικέρ και τα μπράντι. Τη μικρότερη ζήτηση έχουν το τζιν και το ρούμι.

Στην έρευνα εκτιμάται ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός κάμψης της κατανάλωσης σε ποσότητα των «σκληρών» ποτών στη διετία 2011-2012, θα κυμανθεί γύρω στο 5%.

σελφ σερβις (T. 414)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Σοκολάτα: Ακόμη πιο γλυκιά φέτος…

Σημαντικά αυξάνονται φέτος οι πωλήσεις της σοκολάτας σχεδόν σε όλες τις υποκατηγορίες της και, όπως αναμένεται, η εν λόγω τάση θα έχει συνέχεια. Στο μεταξύ, η ζήτηση οδηγείται όλο και πιο έντονα από το μεγάλο διεθνές ρεύμα υπέρ των φυσικών, υγιεινών προϊόντων, με οικολογικές προδιαγραφές παραγωγής και η σοκολατοβιομηχανία δεν σταματά να ανταποκρίνεται, με νέα λανσαρίσματα και υποσχέσεις συνδυασμού απόλαυσης και υγιεινής διατροφής.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION