σελφ σερβις - ICAP: Πέφτει η κατανάλωση των αλκοολούχων

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βιομηχανία

ICAP: Πέφτει η κατανάλωση των αλκοολούχων

1 Μαρτίου 2012 | 15:20 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: Έρευνα

ICAP: Πέφτει η κατανάλωση των αλκοολούχων

Εντείνεται ο ρυθμός μείωσης της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών στην εγχώρια αγορά, σύμφωνα με την πρόσφατη σχετική κλαδική μελέτη της ICAP, στην οποία διαπιστώθηκαν έντονα πτωτικές τάσεις κυρίως το 2010, η μετατόπιση της ζήτησης των οινοπνευματωδών ποτών από την «κρύα» προς τη «ζεστή» αγορά και η ένταση του ανταγωνισμού στην κατηγορία, λόγω της πληθώρας προϊόντων και μαρκών.

Ειδικότερα, η συνολική εγχώρια κατανάλωση σε ποσότητα υποχώρησε το 2010 κατά 8%, σε σχέση με το 2009. Στο σύνολο της αγοράς, το ουίσκι καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος καταλαμβάνοντας ποσοστό περίπου 42% το 2010, ενώ ακολουθεί το ούζο με μερίδιο της τάξης του 23%.

Στην τρίτη θέση, με αρκετά μικρότερη ζήτηση, βρίσκεται η βότκα και ακολουθούν τα λικέρ και τα μπράντι. Τη μικρότερη ζήτηση έχουν το τζιν και το ρούμι.

Στην έρευνα εκτιμάται ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός κάμψης της κατανάλωσης σε ποσότητα των «σκληρών» ποτών στη διετία 2011-2012, θα κυμανθεί γύρω στο 5%.

σελφ σερβις (T. 414)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Παγωτό: Άλλους δρόσισε κι άλλους έκαψε, λόγω Covid-19

Η άνοδος των πωλήσεων παγωτού στα σούπερ μάρκετ το πρώτο τετράμηνο φέτος ήταν εκπληκτική, 20% σε αξία, δεδομένης της σύμπτωσης του lockdown, στη διάρκεια του οποίου η οργανωμένη λιανική έκανε χρυσές δουλειές, με την έναρξη της σεζόν του προϊόντος. Όμως, για τη μικρή λιανική και τον τουρισμό, που δημιουργούν ένα χρυσό μερίδιο για τη βιομηχανία παγωτού τα καλοκαίρια, οι επιπτώσεις είναι βαριές και μακροπρόθεσμες, ενόσω ένα πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας εντείνει την αβεβαιότητα…

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION