σελφ σερβις - Special Report - Top 50 Brands: Coca-Cola

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βιομηχανία

Special Report - Top 50 Brands: Coca-Cola

27 Μαΐου 2011 | 14:39 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: Special Reports,Προϊόντα,Τρόφιμα/Ποτά

Special Report - Top 50 Brands: Coca-Cola

Η Coca-Cola, το πιο δημοφιλές αναψυκτικό στον κόσμο, γιορτάζει φέτος τα 125 της χρόνια. 125 χρόνια κατά τα οποία μοιράζεται στιγμές χαράς, αισιοδοξίας και δροσιάς με όλο τον κόσμο!

Ηταν 8 Μαΐου 1886. Μια ημερομηνία–σταθμός στη σύγχρονη ιστορία, καθώς αυτή ήταν η ημέρα που γεννήθηκε η ανακάλυψη του κυρίου Pemberton: η Coca-Cola, ή αλλιώς, το πιο διάσημο αναψυκτικό στον κόσμο. Σαν σήμερα λοιπόν, πριν από 125 χρόνια, ο John Stith Pemberton, φαρμακοποιός από την Ατλάντα των ΗΠΑ, ανακάτεψε για πρώτη φορά μια κανάτα σιρόπι Coca-Cola με ανθρακούχο νερό.

Το ρόφημα σερβιρίστηκε στο φαρμακείο Jacob’s της πόλης, με τους επισκέπτες του φαρμακείου να χαρακτηρίζουν το καινούργιο ανθρακούχο προϊόν ως «γευστικότατο και δροσιστικό». Και πράγματι, από τότε η δροσιά δεν θα ήταν ποτέ ξανά η ίδια, αφού, 125 χρόνια τώρα, η φανταστική γεύση της Coca-Cola ξεδιψάει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, εμπνέοντας στιγμές χαράς και αισιοδοξίας!

Πώς, όμως, έφτασε η Coca-Cola να γίνει τόσο διάσημη και αγαπητή; Ας δούμε μερικές πτυχές αυτής της συναρπαστικής πορείας.

Όταν ο Pemberton δημιούργησε την Coca-Cola δεν υπήρχαν ούτε αφίσες, ούτε σποτ για να διαφημιστεί το νέο προϊόν. Συνεπώς, έπρεπε να εκμεταλλευτεί τα ήδη υπάρχοντα μέσα προώθησης με καινοτόμο τρόπο ώστε να διαδώσει το μήνυμα της «γέννησης» του νέου ροφήματος, όπως αποστολή και διανομή κουπονιών για δωρεάν δοκιμή, αποστολή δωρεάν ροφήματος σε καταστήματα κά. Αν και αυτό το είδος marketing στις μέρες μας θεωρείται ξεπερασμένο, τέτοιου είδους ενέργειες εκείνη την εποχή αποτελούσαν μια νέα πραγματικότητα.

Για αυτόν τον λόγο, ακόμα και σήμερα, η Coca-Cola κατατάσσεται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα και ενδιαφέροντα business case studies. Και φυσικά αργότερα, όταν πλέον άρχισε να εξελίσσεται η διαφήμιση, οι διαφημιστικές καμπάνιες της Coca-Cola έγραψαν ιστορία.

Ήταν μόλις το 1906, όταν η Coca-Cola απευθύνθηκε στο πρακτορείο του William Cheever D’ Arcy, ένα από τα πιο σημαντικά «εργοστάσια» διαφήμισης της εποχής, για τη δημιουργία της νέας της διαφημιστικής καμπάνιας. Το πρακτορείο, που έμελλε να γίνει ένα από τα πιο διάσημα δημιουργικά γραφεία στον κόσμο, είναι και αυτό που χρησιμοποίησε τον Άγιο Βασίλη για την καμπάνια της Coca-Cola, αλλάζοντας για πάντα την αντίληψη της ανθρωπότητας για τη φιγούρα του προσφιλή Άγιου.

Σήμερα, η Coca-Cola είναι το πιο δημοφιλές και το μεγαλύτερο σε πωλήσεις αναψυκτικό στην ιστορία, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 1,7 δισεκατομμύρια «σερβιρίσματα» προϊόντος την ημέρα παγκοσμίως. Ένα ρόφημα που ποτέ δεν περιείχε συντηρητικά ή τεχνητές γεύσεις και που 125 χρόνια τώρα με τη φανταστική της γεύση ξεδιψάει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, εμπνέοντας στιγμές χαράς και αισιοδοξίας!

2011: Ο εορτασμός των γενεθλίων της Coca-Cola συμπίπτει με τη διοργάνωση των φετινών Αγώνων Special Olympics στη χώρα μας, ενός θεσμού που πρεσβεύει τις έννοιες της αισιοδοξίας, της αποδοχής και της ένταξης και που η μάρκα αγκαλιάζει από την πρώτη τους κιόλας διοργάνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Coca-Cola μας προσκαλεί όλους να πάρουμε μέρος στη μεγάλη γιορτή και να μοιραστούμε για μία ακόμα φορά στιγμές χαράς και αισιοδοξίας με τους αθλητές των Αγώνων, «γεμίζοντας» τα «Μπουκάλια της Χαράς»! 125 εντυπωσιακά, ειδικά σχεδιασμένα μπουκάλια Coca-Cola, θα βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία, προσκαλώντας τους καταναλωτές να τα γεμίσουν με τα δικά τους μηνύματα και ευχές για τους αθλητές των Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, συντροφεύοντας έτσι τις προσπάθειές τους αυτό το καλοκαίρι.

Coca-Cola: Βάρος: Ανάλογα με τη συσκευασία, Συσκευασίες: 150ml, 250ml, 330ml, 500ml, 1lt, 1.5lt, 2lt
Key Contact: Ανδρέας Παπαχριστόπουλος - Marketing Manager My Coke Greece, Cyprus & Malta, Σοφία Κιλίφη - Brand PR My Coke
INFO: Coca-Cola Hellas, Λ. Κηφισίας & Παραδείσου, 151 25 Μαρούσι, Τηλ.: 210 6888000, Fax: 210 6888191, www.cocacola.com.

σελφ σερβις (T. 406)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION