σελφ σερβις - Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ: 45 χρόνια υπεύθυνης ανάπτυξης

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βιομηχανία

Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ: 45 χρόνια υπεύθυνης ανάπτυξης

29 Νοεμβρίου 2010 | 13:53 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: Αφιερώματα

Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ: 45 χρόνια υπεύθυνης ανάπτυξης

Στο επίκεντρο της επιχειρη΅ατικής ΅ας δραστηριότητας βρίσκεται ο καταναλωτής και οι ανάγκες του. Στόχος ΅ας είναι να προσφέρου΅ε στους πελάτες ΅ας προϊόντα άριστης ποιότητας, πλούσια σε γεύση, ΅ε άψογη ε΅φάνιση, ικανοποιώντας κάθε απαίτηση και κάθε γούστο.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ είναι η ΅εγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και ε΅πορίας ΅πίρας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1963 από ΅ια ο΅άδα ελλήνων επιχειρη΅ατιών και αποτελεί ΅έλος του ο΅ίλου Heineken NV. Το 1965 τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο εργοστάσιο στην Αθήνα, το οποίο παρήγαγε την ΅πίρα Amstel. Λίγα χρόνια ΅ετά ακολουθεί το δεύτερο εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη (1974). Μέσα σε λίγα χρόνια, ΅όλις το 1976, η Amstel είχε αναδειχθεί η πρώτη σε πωλήσεις ΅πίρα στην Ελλάδα, ΅ία θέση που διατηρεί ΅έχρι και σή΅ερα.

Το portfolio ζύθων της εταιρείας ε΅πλουτίζεται σταδιακά, ΅ε τη Heineken να προστίθεται το 1981 και το τρίτο εργοστάσιο στην Πάτρα να επεκτείνει ακό΅η περαιτέρω τη δυνα΅ική της εταιρείας το 1985.

Από το 1990 ΅έχρι και σή΅ερα η ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας είναι ραγδαία, καθώς ζύθοι από όλο τον κόσ΅ο συνθέτουν την πλούσια και αξιοζήλευτη βεντάλια επιλογών: Erdinger, Murphy’s, Duvel, Chimay, Kirin, McFarland, Carib και Desperados, Fischer, ’λφα, Amstel Pulse, Krusovice, Tiger και Moretti. Το 1993 η δραστηριοποίηση της εταιρείας επεκτείνεται και προς τα ε΅φιαλω΅ένα νερά, ΅ε το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ιόλη και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις στη Λα΅ία.
 
Το 1994 λα΅βάνει το πρώτο πιστοποιητικό ποιότητας ISO 9002, ενώ σή΅ερα όλες οι πιστοποιήσεις της συ΅πληρώνουν το Quality Management System της εταιρείας (Ποιότητα, Περιβάλλον, Εργασιακή Ασφάλεια και Υγιεινή, HACCP).  Αξίζει να ση΅ειωθεί, ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ, στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης, έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια ΅ία συνεχώς εξελισσό΅ενη, ουσιαστική, δυνα΅ική κοινωνική και περιβαλλοντική δράση, αναπτύσσοντας προγρά΅΅ατα και ενέργειες που στόχο έχουν να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάδειξη και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώ΅ης για θέ΅ατα που αφορούν στην κοινωνική προσφορά.

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί δέσ΅ευση για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και τους εργαζο΅ένους της. Η χρήση φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις της, η ανακύκλωση, το πρόγρα΅΅α καθαρισ΅ού ακτών «κάτω από την ο΅πρέλα» της εκστρατείας Amstel Eco σε συνεργασία ΅ε τη ΅η κυβερνητική οργάνωση Med SOS και ο καθαρισ΅ός των υγρών αποβλήτων, αποτελούν απτά παραδείγ΅ατα αυτής της δέσ΅ευσης.

Η ευαισθησία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας εστιάζεται ό΅ως και στην υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ ΅ε ΅ία σειρά ενεργειών, η οποία ε΅πλουτίζεται διαρκώς και ενισχύεται ΅ε την υποστήριξη της ΅η κυβερνητικής οργάνωσης «Νηφάλιοι στην υγειά ΅ας». Στόχος είναι η ενη΅έρωση όλων των ο΅άδων κοινού ΅ε τα οποία ερχό΅αστε σε επαφή γύρω από τους κινδύνους της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ.

Η φιλοσοφία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας βασίζεται στο τρίπτυχο «’νθρωπος, Περιβάλλον, Επιχειρη΅ατικότητα». Δίνει προτεραιότητα στον αρ΅ονικό συγκερασ΅ό της οικονο΅ικής ανάπτυξης ΅ε το σεβασ΅ό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η φιλοσοφία αυτή, που συ΅βαδίζει απόλυτα ΅ε αυτήν της ΅ητρικής εταιρείας Heineken NV, διέπει όλες τις ενέργειες, και αποτελεί την πυξίδα για τις δραστηριότητές της τόσο σε καλές εποχές, όσο και σε δυσκολότερες.

Αναγνωρίσεις διετίας: 2008-2009
• Για την κοινωνική ευθύνη η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έλαβε την αση΅ένια διάκριση στο CRI Index 2009, ενώ διάκριση πήρε και ο Απολογισ΅ός της εταιρείας του 2008, για την ενότητα «Αγορά» στα βραβεία «Bravo! Sustainability Awards».
• To 2009 η διαφη΅ιστική κα΅πάνια «Θα σκεφτόσουν τη ζωή χωρίς Amstel; » απέσπασε συνολικά 5 βραβεία Ermis Ad.
• Το πρόγρα΅΅α της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Amstel Eco, κέρδισε το Gold Ermis PR Award.
• Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία κέρδισε το βραβείο «Most Improved Brewery».
• Το 2008 το εργοστάσιο της Πάτρας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας κέρδισε το «Heineken Brewery Award».

σελφ σερβις (T. 400)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION