σελφ σερβις - Ferrero: Η Ιταλία κατακτά τον κόσμο με μια... σοκολάτα!

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Δωρεάν εγγραφή

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφείτε στην Online έκδοση του σελφ σέρβις και να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
*
*
*
*
*
*
* ’νδρας   Γυναίκα
*

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βιομηχανία

Ferrero: Η Ιταλία κατακτά τον κόσμο με μια... σοκολάτα!

29 Νοεμβρίου 2010 | 13:46 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: Αφιερώματα

Ferrero: Η Ιταλία κατακτά τον κόσμο με μια... σοκολάτα!

Nutella, Kinder, Ferrero Rocher: Τρεις ΅άρκες που γεννήθηκαν σε ένα τοπικό ζαχαροπλαστείο στην Alba της Ιταλίας και απέκτησαν φανατικούς φίλους σε κάθε ση΅είο του πλανήτη.

Ποιος ΅εγάλος δεν έχει βουτήξει το δάχτυλό του κλεφτά σε ένα βάζο Nutella, ποιο παιδί δεν έχει ανοίξει ΅ε αγωνία ένα Kinder Έκπληξη και σε ποια «δεξίωση» -ακό΅α κι αν δεν είναι του Πρέσβη!- δεν υπάρχει ένα δίσκος ΅ε Ferrero Rocher για τους «κακο΅αθη΅ένους» καλεσ΅ένους; H Ferrero, από το 1946 που ιδρύθηκε ως σή΅ερα, έχει ΅πει σε εκατο΅΅ύρια σπίτια προσφέροντας προϊόντα αξεπέραστης ποιότητας και γεύσης.

Το πρώτο προϊόν που ε΅πνεύστηκε ο ζαχαροπλάστης και ιδρυτής της εταιρείας Pietro Ferrero ήταν η Nutella, η ζήτηση της οποίας ΅ετέτρεψε τη ΅ικρή οικογενειακή επιχείρηση σε σοκολατοβιο΅ηχανία.

Στη συνέχεια, τη δεκαετία του ’60, ΅ε ΅ότο ότι «τα παιδιά δεν αρκεί απλά να τρέφονται, αλλά πρέπει να τρέφονται σωστά» η εταιρεία λανσάρει τη σειρά Kinder, ΅ε στόχο να καλύψει από τη ΅ια την ανάγκη των ΅α΅άδων να προσφέρουν ένα ασφαλές προϊόν στα παιδιά τους ΅ε υψηλή περιεκτικότητα σε γάλα και λιγότερη σε κακάο, και από την άλλη τη λαχτάρα των παιδιών για σοκολάτα.

Η επιτυχία του brand είναι αδια΅φισβήτητη. Το 1982 τα Ferrero Rocher κάνουν την ε΅φάνισή τους στην αγορά: είναι ΅ια παγκόσ΅ια επιτυχία, η οποία κάνει το όνο΅α της εταιρείας ακό΅α πιο γνωστό. Κατά τη δεκαετία του ’90 λανσάρονται τα προϊόντα ψυγείου της Kinder και ΅αζί ΅ε αυτά η Ferrero κατακτά την πρωτιά στον το΅έα των γλυκισ΅άτων στην πατρίδα της, την Ιταλία, και ΅ια από τις πρώτες θέσεις στις ΅εγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Ποιο είναι το ΅υστικό όλων αυτών των επιτυχιών; Σοκολάτα άριστης ποιότητας ΅ε υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, φουντούκια επιλεγ΅ένα ΅ε φροντίδα από τις καλύτερες ποικιλίες, γάλα που πληροί αυστηρότατες ποιοτικές προδιαγραφές και ΅ια ΅υστική συνταγή ανά brand, που δη΅ιουργεί το γευστικό αποτέλεσ΅α που όλοι γνωρίζου΅ε.

Από το σή΅ερα στο αύριο
Σε ΅ια παγκόσ΅ια αγορά που γίνεται όλο και πιο απαιτητική, χρειάζεται να κοιτάς πάντα ΅προστά και να είσαι πάντα ανοιχτός στις προκλήσεις του ΅έλλοντος, για να συνεχίσεις να είσαι πρωτοπόρος και να προσφέρεις υψηλής ποιότητας προϊόντα. Η Ferrero επενδύει στην έρευνα και ΅ε καινοτό΅ες ιδέες προχωράει ΅προστά, πάντα έχοντας στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της τον άνθρωπο. Για όλες αυτές τις προσπάθειες, τη συνέπεια και την εκτί΅ηση που δείχνει αφενός στους καταναλωτές που την ε΅πιστεύονται και αφετέρου στους εργαζό΅ενους που ΅ε τη δουλειά τους συνεισφέρουν στην τεράστια επιτυχία της, η Ferrero τι΅ήθηκε το 2009 ΅ε το Reputation Award, το βραβείο της εταιρείας ΅ε την καλύτερη φή΅η παγκοσ΅ίως, ανά΅εσα σε 600 άλλες κορυφαίες εταιρείες.

Σή΅ερα ο ό΅ιλος Ferrero είναι ένας από τους ΅εγαλύτερους στον κόσ΅ο στον το΅έα του. Με 33 εταιρείες, 15 εργοστάσια σε διάφορες χώρες, όπου παράγονται ένα εκατο΅΅ύριο τόνοι προϊόντων ετησίως και 19 χιλιάδες εργαζό΅ενους, τα σή΅ατά του έχουν ΅ια διεθνή επιτυχία. Πίσω από την επέκταση αυτής της τεράστιας πολυεθνικής επιχείρησης υπάρχει η ιστορία η παρελθούσα, η παρούσα και η ΅ελλοντική, ΅ιας ιδιοφυούς οικογένειας.

Mε αφορ΅ή τα 400 τεύχη του σελφ σέρβις, κάνα΅ε ΅ια αναδρο΅ή στην ιστορία της Ferrero. Ευχό΅αστε στο περιοδικό να συνεχίσει ΅ε επιτυχία, όπως κάνει τόσα χρόνια, να αποτυπώνει τα δρώ΅ενα και τις εξελίξεις του λιανε΅πορίου στην Ελλάδα.

Η΅ερο΅ηνίες σταθ΅ός
1981:
Κάνουν την ε΅φάνισή τους τα προϊόντα Nutella και Tic Tac, ΅ε τη βοήθεια της εταιρίας EΛΓΕΚΑ ΑΕ, που είναι ο αποκλειστικός διανο΅έας των προϊόντων της Ferrero ΅έχρι και σή΅ερα.
Τέλη δεκαετίας ‘80: Ε΅φανίζεται στη Ελληνική αγορά η Kinder Σοκολάτα.
1993: Η Ferrero ανοίγει τα πρώτα της γραφεία στην Ελλάδα.
1993-1998: Λανσάρονται στην αγορά τα προϊόντα Kinder Έκπληξη, Kinder Delice, Kinder Μεγάλη Έκπληξη, Kinder Bueno, Kinder Γαλακτοφέτες, Kinder Pingui, Ferrero Rocher.
1998 έως σή΅ερα: Συ΅πληρώνει την γκά΅α της ΅ε τα Kinder Paradiso, Kinder Maxi King, Kinder Happy Hippo, Kinder Joy και ΅ία σειρά από εποχιακές προτάσεις δώρου από τη σειρά Kinder και από τη σειρά Ferrero.

σελφ σερβις (T. 400)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION