σελφ σερβις - Nestlé Ελλάς: Δεσμεύσεις «πράσινης» στρατηγικής

Τρίτη, 7 Απριλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βιομηχανία

Nestlé Ελλάς: Δεσμεύσεις «πράσινης» στρατηγικής

24 Φεβρουαρίου 2020 | 13:06 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Ε.Κ.Ε.,Ενέργεια/Περιβάλλον

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής της Nestlé, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε την επένδυση 2 δισ. ελβετικών φράγκων στην αντικατάσταση ως το 2025 των μη ανακυκλώσιμων πλαστικών συσκευασιών όλων των προϊόντων της από πλήρως ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες, η Nestlé Ελλάς παρουσίασε πρόσφατα τις δεσμεύσεις της για δράσεις κατά της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία από 2013 έχει μειώσει κατά 17.700 τόνους τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από το σύνολο των δραστηριοτήτων της, ότι τα εργοστάσιά της την τελευταία επταετία λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές και ότι από τις αρχές του 2019 πέτυχε να μηδενίσει το ποσοστό των απορριμμάτων των εγκαταστάσεών της που καταλήγουν σε ΧΥΤΑ. Ειδικότερα, η εταιρεία δεσμεύεται για την ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση του 100% των συσκευασιών της μέχρι το 2025, τη δημιουργία Ινστιτούτου Επιστημών Συσκευασίας με σκοπό την ανάπτυξη βιώσιμων υλικών, καθώς και τη σύσταση συνεργασιών, που θα ενισχύουν την έρευνα και την καινοτομία, την ανάληψη ενεργού ρόλου στην ανάπτυξη συστημάτων για τη συλλογή, διαλογή και ανακύκλωση συσκευασιών κ.ά., ενώ δεσμεύεται για μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από τις δραστηριότητές της μέχρι το 2050.

σελφ σερβις (T. 502)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Δημητριακά: Οροφή, ναι, τάχα της ζήτησης ή των προσφορών, όμως;

Μετά τη συνεχόμενη άνοδο των πωλήσεών της την τελευταία τριετία, η αγορά των δημητριακών –σε μπάρες και σε νιφάδες– πιθανώς άγγιξε την οροφή της ανάπτυξής της. Ωστόσο, η σημαντική διείσδυση των δημητριακών ιδιωτικής ετικέτας στη ζήτηση είναι σίγουρα μεταξύ των παραγόντων που ώθησαν στον πόλεμο των προσφορών. Η πτώση της αξίας των πωλήσεων της κατηγορίας οφείλεται και στον σκληρό ανταγωνισμό στις προσφορές, ακόμη και ως -50%.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION