σελφ σερβις - ΣΕΒΤ: Εκδήλωση με την Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεσμικά

ΣΕΒΤ: Εκδήλωση με την Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα

20 Δεκεμβρίου 2019 | 11:29 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Εκδηλώσεις,Τεχνολογία

Εκδήλωση με θέμα «Έρευνα και καινοτομία: Πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων» συνδιοργάνωσαν στις 5 Δεκεμβρίου ο ΣΕΒΤ και η Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα, παρουσία της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φ. Αραμπατζή, η οποία εκτίμησε πως όλα συγκλίνουν στο ότι επίκεινται τεκτονικές αλλαγές την επόμενη δεκαετία στον τομέα των τροφίμων, αλλά οι προοπτικές είναι ευοίωνες για την εγχώρια βιομηχανία του κλάδου.

Στις σημαντικές προκλήσεις για την ελληνική οικονομία και τον κρίσιμο ρόλο της μεταποίησης, λόγω των ισχυρών διασυνδέσεών της με άλλους κλάδους, στις προοπτικές γενικά της ανάπτυξης αναφέρθηκε ο κ. Ν. Βέττας, γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, ο οποίος επισήμανε ότι τα τρόφιμα-ποτά εμφανίζουν μείωση του εμπορικού ελλείμματός τους κατά 47% μεταξύ 2010 και 2018, με ευνοϊκή επίδραση στο εμπορικό ισοζύγιο.

Στην αναγκαιότητα της δημιουργίας θεσμικού πλαισίου φιλικού προς τις επενδύσεις έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης από εγχώριες και αλλοδαπές επιχειρήσεις και νέας μορφής δομών στα δημόσια πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα, για τη δημιουργία θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων και μονάδων συμπαραγωγής νέων προϊόντων και πρωτοτύπων, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο κ. Σπ. Κίντζιος, πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν τέσσερα παράλληλα workshops για σημαντικά θέματα του κλάδου, καθώς και διμερείς συναντήσεις δικτύωσης εκπροσώπων της βιομηχανίας και της ερευνητικής κοινότητας, με σκοπό τη βελτίωση της μεταξύ τους επικοινωνίας και συνεργασίας.

σελφ σερβις (T. 500)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Γάλα: Υπό πίεση η αγορά

Ενόσω η ευρεία αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων ανακάμπτει την τελευταία διετία, απομακρυνόμενη σιγά-σιγά από το τέλμα της οικονομικής κρίσης, η αγορά του γάλακτος εξακολουθεί να υποφέρει, εμφανίζοντας συνεχή πτώση πωλήσεων. Κι όμως, τα γάλατα προστιθέμενης αξίας και ειδικών προϊοντικών χαρακτηριστικών, όπως το βιολογικό, το κατσικίσιο και το εναλλακτικό «φυτικό γάλα» ή το γάλα χωρίς λακτόζη, εμφανίζουν αξιοσημείωτη αύξηση πωλήσεων. Η οικονομική κρίση και οι σύγχρονες διατροφικές τάσεις αλλάζο...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION