σελφ σερβις - Coca-Cola HBC: Κορυφαία στο δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης DJSI

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βιομηχανία

Coca-Cola HBC: Κορυφαία στο δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης DJSI

23 Οκτωβρίου 2019 | 11:51 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Ενέργεια/Περιβάλλον

Ως κορυφαία εταιρεία στον ευρωπαϊκό κλάδο ποτών στον Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI) αναδείχθηκε ο όμιλος Coca-Cola HBC.

Είναι η έκτη φορά μέσα σε επτά χρόνια που κατατάσσεται στην πρώτη θέση του Δείκτη και η ένατη συνεχόμενη χρονιά, που βρίσκεται μεταξύ των τριών πρώτων θέσεων του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο όμιλος πέτυχε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία σε έντεκα κατηγορίες και σημαντική βελτίωση σε ακόμα εννιά κατηγορίες, παίρνοντας τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Στο πλαίσιο του ομίλου, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέσω των πρακτικών της στις παραγωγικές μονάδες και τις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα, είναι η πρώτη εταιρεία του κλάδου τροφίμων-ποτών στη χώρα που χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο πλαστικό (rPET) στις συσκευασίες αναψυκτικών, το 100% των συσκευασιών των προϊόντων της είναι ανακυκλώσιμο, πραγματοποιεί 96,5% ανακύκλωση των αποβλήτων της παραγωγικής της διαδικασίας, εξοικονομεί 60 τόνους πλαστικού ετησίως με τις φιάλες αναψυκτικών Light Weight, έχει μειώσει κατά 50% τις εκπομπές της διοξειδίου του άνθρακα τo 2018, το 63% της συνολικής ενέργειας που χρησιμοποιεί στα εργοστάσιά της προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κλπ.

Εξάλλου, φέτος το καλοκαίρι η Coca-Cola επέκτεινε το πεδίο εφαρμογής της πλατφόρμας κοινωνικής προσφοράς «Zero Waste Future» και στις παραλίες, μέσω του προγράμματος «Zero Waste Beaches», καταφέρνοντας να συλλέξει 145 τόνους απορριμμάτων, σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Οι σχετικές δράσεις περιλάμβαναν την ενημέρωση των επισκεπτών εννέα επιλεγμένων παραλιών, την εκπαίδευσης των ιδιοκτητών και των εργαζομένων 27 παραλιακών επιχειρήσεων γύρω από την κυκλική οικονομία, την τοποθέτηση περίπου 100 κάδων χωριστής ανακύκλωσης τεσσάρων ρευμάτων για άμεση διαλογή στην πηγή κλπ.

σελφ σερβις (T. 498)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION