σελφ σερβις - H Carrefour με ποσοστό σε εταιρεία fintech

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπηρεσίες

H Carrefour με ποσοστό σε εταιρεία fintech

23 Οκτωβρίου 2019 | 12:27 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: News,Διεθνή,Λιανεμπόριο,Τάσεις

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η είδηση πως η Carrefour απέκτησε πρόσφατα (αρχές Οκτωβρίου) ποσοστό 49% στην εταιρεία παροχής ψηφιακών οικονομικών υπηρεσιών Ewally, με έδρα τη Βραζιλία.

Λεπτομέρειες της συμφωνίας, όπως το αντίτιμο της συμμετοχής, δεν ανακοινώθηκαν. Αυτό που έγινε γνωστό, όμως, είναι πως προβλέπεται η δυνατότητα του γαλλικού ομίλου να αποκτήσει εντός τριετίας μεγαλύτερο μερίδιο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Carrefour, «η εξειδίκευση της Ewally, σε συνδυασμό με την προνομιακή σχέση της αλυσίδας με εκατομμύρια καταναλωτές, μέσω της παρουσίας της στη Βραζιλία, αντιπροσωπεύει ένα αποφασιστικό βήμα προς την επιτάχυνση της προσφοράς οικονομικών υπηρεσιών».

Η εν λόγω συμφωνία εντάσσεται στη συνολικότερη στρατηγική απόφαση της αλυσίδας, που αφορά τη δραστηριοποίησή της στον ψηφιακό κόσμο των οικονομικών υπηρεσιών, με στόχο την προσέγγιση πελατών που δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικά προϊόντα (σύμφωνα με τα στοιχεία της Carrefour, ένας στους τρεις κατοίκους της χώρας δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό). Με την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν τις βασικές τραπεζικές υπηρεσίες, να κάνουν μεταφορές κεφαλαίων, αλλά και να πραγματοποιούν πληρωμή λογαριασμών.

Σε δηλώσεις της η Paula Cardoso, CEO, e-Business Brazil, Carrefour, τόνισε πως η στρατηγική συνεργασία με την Ewally «δίνει τη δυνατότητα στον όμιλο να αναπτύξει μια σειρά από οικονομικές υπηρεσίες και λύσεις, που θα διευκολύνουν το αγοραστικό ταξίδι των B2B και B2C πελατών, σε όλο το οικοσύστημα της αλυσίδας». Με την ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνολογιών, υποστήριξε, θα διευκολυνθεί η πρόσβαση σε οικονομικές υπηρεσίες υπαρχόντων και μελλοντικών πελατών και θα παρουσιαστούν καινοτομίες στον τομέα των μεθόδων πληρωμής, στα διαφορετικά format των καταστημάτων της Carrefour.

σελφ σερβις (T. 498)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION