σελφ σερβις - 22° Banking Forum: Από τις τράπεζες στην τραπεζική

Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπηρεσίες

22° Banking Forum: Από τις τράπεζες στην τραπεζική

22 Μαΐου 2017 | 10:40 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: Events,News,Συνέδρια

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα το 22ο Banking Forum του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Tραπεζών, όπου αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός σχετικά με το νέο μοντέλο επιχειρηματικής στρατηγικής και λειτουργίας των τραπεζών υπό συνθήκες κρίσης, ενώ αναλύθηκαν οι αιτίες που παρατείνουν τη στασιμότητα και προσδιορίστηκαν τρόποι με τους οποίους οι τράπεζες σκοπεύουν να οδηγηθούν σε ανάπτυξη και κερδοφορία.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Ν. Βέττας, γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, είπε ότι οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές της οικονομίας μπορεί να θεωρηθούν θετικές, στον βαθμό που η εκκίνηση γίνεται από πολύ χαμηλά, επεκταθούν οι ηλεκτρονικές πληρωμές, μειωθούν οι αβεβαιότητες στην εκτέλεση του προγράμματος προσαρμογής και υπάρξει βελτίωση του κλίματος στο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Τόνισε ότι απαιτείται εισροή κεφαλαίων και αποτελεσματική κινητοποίηση εγχώριων πόρων, ενώ επισήμανε ότι κανείς δεν επενδύει σε μια χώρα, αν αναμένει ότι θ’ αλλάξουν εις βάρος του οι κανόνες του παιχνιδιού.

Στο πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων του φόρουμ, εκτιμήθηκε, μεταξύ άλλων, ότι ενόσω επεκτείνονται τα POS στη ζωή των επιχειρήσεων, αναμένεται η αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος. Επίσης, ότι οι ψηφιακές πληρωμές αυξάνονται ικανοποιητικά, οι ανέπαφες συναλλαγές επεκτείνονται γοργά στις καθημερινές συναλλαγές κι ότι η αύξηση της κυκλοφορίας ψηφιακού χρήματος περιορίζει το «μαύρο» χρήμα και τη φοροδιαφυγή.

Ακόμα εκτιμήθηκε ότι η συρρίκνωση της Λιανικής Τραπεζικής οδήγησε σε μείωση και εξορθολογισμό του αριθμού των καταστημάτων των τραπεζών κι ότι η καινοτομία συμβάλλει σημαντικά στο μετασχηματισμό του επιχειρηματικού μοντέλου των καταστημάτων των τραπεζών, που πρέπει να είναι ευέλικτο και προσαρμοστικό στις εκάστοτε ανάγκες.

Τα επιχειρηματικά μοντέλα των τραπεζών, τονίστηκε, με όχημα την καινοτομία πρέπει να μετασχηματιστούν από volume based models σε value based models, ενώ διαπιστώθηκε ότι τα τραπεζικά καταστήματα, παρά τον αριθμητικό περιορισμό τους, δεν θα εκλείψουν, αφού η προσωπική επαφή με την πελατεία είναι απαραίτητη.

Στο ίδιο πλαίσιο, επισημάνθηκε ότι η αποστολή κι η δομή λειτουργίας των τραπεζικών καταστημάτων μετασχηματίζεται, καθιστώντας τα από χώρο διενέργειας συναλλαγών σε χώρο παροχής τραπεζικών συμβουλών και διενέργειας σύνθετων συναλλαγών, και κυρίως ότι θα ξαναγίνουν κερδοφόρα όταν επανέλθει η οικονομική κανονικότητα με όρους ανάπτυξης.

Τέλος, εκτιμήθηκε ότι το επίπεδο τεχνολογίας των ελληνικών τραπεζών είναι ικανοποιητικό και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τραπεζικής πελατείας με ασφάλεια και λειτουργικότητα.

σελφ σερβις (T. 472)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION