σελφ σερβις - GfK Consumer Climate: Πάνω στην ΕΕ, κάτω στην Ελλάδα

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπηρεσίες

GfK Consumer Climate: Πάνω στην ΕΕ, κάτω στην Ελλάδα

22 Μαΐου 2017 | 10:34 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Διεθνή,Έρευνα,Καταναλωτής

Το καταναλωτικό κλίμα στην ΕΕ βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα ετών, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της GfK.

Μετά τον Δεκέμβριο του 2016, οπότε καταγράφηκαν τα υψηλότερα επίπεδα καταναλωτικών προσδοκιών από τον Ιανουάριο του 2008, τον Ιανουάριο φέτος το σχετικό κλίμα στις 28 χώρες τις ΕΕ αυξήθηκε κατά δύο ακόμα μονάδες, φτάνοντας τις 19,9, για να διαμορφωθεί στις 18,9 μονάδες το Μάρτιο.

Σε ό,τι αφορά τους δείκτες οικονομικών και εισοδηματικών προσδοκιών χωριστά, παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις μεταξύ των χωρών που ερευνήθηκαν, δεδομένων των διαφορών εξελίξεων στις εθνικές οικονομίες και αγορές εργασίας, όπως και του βαθμού επίδρασης γεγονότων όπως το Brexit, η ενίσχυση εθνικιστικών κομμάτων, η εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ και ο πόλεμος στη Συρία.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, οι οικονομικές προσδοκίες των Ελλήνων ανέκαμψαν ελαφρώς κατά το τελευταίο έτος. Ωστόσο, στο πρώτο τρίμηνο του 2017 επέστρεψαν στα χαμηλά επίπεδα της αντίστοιχης περιόδου του 2016. Ειδικότερα, έχοντας διαμορφωθεί ο δείκτης στις -51 μονάδες, κατά τα τέλη Μαρτίου παρουσίασε μια από τις πιο αδύναμες τιμές σε όλη την ΕΕ, παραμένοντας αμετάβλητος συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2016, οπότε είχε διαμορφωθεί στις -50,6 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τις εισοδηματικές προσδοκίες των Ελλήνων, η εικόνα είναι ακόμα πιο δυσμενής. Στο τέλος του πρώτου τριμήνου ο δείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερά του από τον Οκτώβριο του 2012, αγγίζοντας τις -52,3 μονάδες στα τέλη του Μαρτίου, χαμηλότερα κατά 7 μονάδες από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους.

Κατ’ επέκταση οι Έλληνες καταναλωτές εξακολουθούν να είναι διστακτικοί ως προς την πραγματοποίηση αγορών πέρα όσων αρκούν για την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών: Ο δείκτης πρόθεσης αγοράς εμφανίζει μείωση άνω των επτά μονάδων, σε σχέση με το Μάρτιο του 2016.

σελφ σερβις (T. 472)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION