σελφ σερβις - Η πολυπλοκότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας και η ανάπτυξη παράνομων πρακτικών

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπηρεσίες

Η πολυπλοκότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας και η ανάπτυξη παράνομων πρακτικών

25 Ιανουαρίου 2017 | 15:45 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: Logistics,News,Διεθνή

Το 2017 η βιομηχανία τροφίμων και ποτών θα αποτελέσει ακόμη περισσότερο στόχο όσων εμπλέκονται σε παράνομες ενέργειες, σύμφωνα την Arthur J. Gallagher, εταιρεία insurance broker and risk management company.

Υποστηρίζει πως η συνεχής ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας διεθνώς, σε μέγεθος και πολυπλοκότητα, θέτει τον κλάδο των τροφίμων σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου. Οι επιχειρήσεις πρέπει να γνωρίζουν πως πλέον η οργανωμένη παράνομη δραστηριότητα εκτείνεται σε διαφορετικές χώρες και εκμεταλλεύεται το διαφορετικό νομοθετικό πλαίσιο. Γι΄αυτό και η συντονισμένη παρέμβαση διεθνών οργανισμών ελέγχου είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση των φαινομένων εξαπάτησης και εγκληματικής δραστηριότητας στον ευαίσθητο τομέα των τροφίμων.

Ως παράδειγμα αναφέρει τη δράση που ανέπτυξε η Europol, μεταξύ Νοεμβρίου 2015 και Φεβρουαρίου 2016, με σημαντικά αποτελέσματα, όπως η κατάσχεση περίπου 9 τόνων ζάχαρης μολυσμένης με φυτοφάρμακο στο Χαρτούμ του Σουδάν, αλλά και τη σημαντική επιτυχία των ιταλικών αρχών που κατέσχεσαν πάνω από 85 τόνους ελιών που είχαν βαφτεί με διάλυμα θειούχου χαλκού, ώστε να αποκτήσουν πιο έντονο χρώμα! Επίσης, το 2014, η Interpol ανέλαβε δράση ενάντια σε ένα διεθνές δίκτυο παράνομης διακίνησης τροφίμων, με αποτέλεσμα την αποτροπή διάθεσης στην αγορά 1.200 τόνων τροφίμων υποβαθμισμένης ποιότητας και το λαθρεμπόριο 400.000 λίτρων ποτών σε 33 χώρες.

«Με πάνω από 700.000 επιχειρήσεις και με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής να πραγματοποιείται στην Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ευκαιρίες για παράνομες ενέργειες σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι τεράστιες. Οι εταιρείες πρέπει να βεβαιωθούν πως διαθέτουν ένα στιβαρό πλαίσιο διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας, ώστε να μειώσουν τους κινδύνους και να αντιμετωπίσουν τις διαφορετικές νομοθετικές ρυθμίσεις», τονίζει ο Garry Moseley, ειδικός αναλυτής της εταιρείας του τμήματος Major Risks Practice στον τομέα των τροφίμων και ποτών. «Καθώς πολλές βιομηχανίες προμηθεύονται πρώτες ύλες από μια χώρα, τις επεξεργάζονται σε μια άλλη και πωλούν τα τελικά προϊόντα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δημιουργούν πολλές ευκαιρίες για παράνομη δραστηριότητα, όπως επέδειξε το σκάνδαλο Horsegate.

σελφ σερβις (T. 468)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION