σελφ σερβις - SIAL PARIS: Το στρατηγικό κέντρο της διανομής τροφίμων-ποτών

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπηρεσίες

SIAL PARIS: Το στρατηγικό κέντρο της διανομής τροφίμων-ποτών

20 Οκτωβρίου 2016 | 15:32 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: Εκθέσεις,Τρόφιμα/Ποτά

Μεταξύ 16 και 20 Οκτωβρίου διοργανώνεται στο Παρίσι η διεθνής έκθεση τροφίμων-ποτών SIAL, όπου θα παρουσιαστούν περισσότερα από 400.000 προϊόντα από όλο τον κόσμο, οι καινοτομίες που εισάγουν και όλες οι νέες τάσεις της κλαδικής αγοράς. Με αυτή την έννοια η SIAL Paris «αποτελεί το ιδανικό «γήπεδο» για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τον κλάδο, καθώς «είναι η καλύτερη βιτρίνα τροφίμων στον κόσμο», όπως τονίζει ο κ. Nicolas Trentesaux, διευθυντής του δικτύου της SIAL.

M ε βάση την εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων, δύο στους τρεις επισκέπτες έρχονται στην έκθεση για να ανακαλύψουν νέα προϊόντα –πρόκειται κατά βάση για αγοραστές λιανεμπορικών εταιρειών, μικρών και μεγάλων. Στη διοργάνωση του 2014, οι 9 στους 10 αγοραστές αναφέρθηκαν με εγκωμιαστικά σχόλια στην ποικιλία και τη διαφοροποίηση των προϊόντων που εντόπισαν. Δεν είναι τυχαίο ότι η έκθεση αποτελεί πόλο έλξης όλων των παγκόσμιων «παικτών» της οργανωμένης λιανικής –Walmart, Carrefour, Tesco, Metro, Aldi, La Grande épicerie de Paris κ.ά.

Φέτος περισσότερα από 2.500 νέα προϊόντα αναμένεται ότι θα εμφανιστούν στη SIAL Innovation και πολλά από αυτά θα διεκδικήσουν τα βραβεία των 15 κατηγοριών βραβείων του θεσμού. Επίσης, θα παρουσιασθούν οι τάσεις της αγοράς από την XTC, καθώς και η μεγάλη έρευνα της TNS. Το «χωριό» των νικητών της SIAL Innovation 2015-2016 του δικτύου Sial, θα συγκεντρώσει και θα αναδείξει τα πιο καινοτόμα προϊόντα από όλο τον κόσμο.

Η Γαλλία προεξοφλείται ήδη ότι θα είναι ο μεγαλύτερος εκθέτης της διοργάνωσης, καθώς περισσότερες από 1.000 γαλλικές εταιρείες του αγροδιατροφικού κλάδου έχουν δεσμεύσει το 19% του εκθεσιακού χώρου.

Στη διοργάνωση του 2014 περί τους 1.000 εκθέτες προήλθαν από τους κλάδους του κρέατος και των γαλακτοκομικών. Φέτος οι δύο αυτοί σημαντικοί τομείς θα βρεθούν ξανά στο προσκήνιο, μέσω της υλοποίησης μιας σειράς ειδικά σχεδιασμένων εκδηλώσεων κι αφιερωμάτων. Μεταξύ αυτών, είναι δύο συνέδρια, τα οποία θα μεταδοθούν μέσω της SIAL TV, όπως και μαγειρικές επιδείξεις που θα λάβουν χώρα στη La Cuisine.

Ανάπτυξη ισχυρών εμπορικών σχέσεων
Ακόμα μια φορά φέτος οι μικρομεσαίοι προμηθευτές και οι μεγάλοι λιανεμπορικοί όμιλοι θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν στη διάρκεια των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της «Μeeting- SMEs/Retailers», που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την FEEF (Συνομοσπονδία Επιχειρήσεων και Επιχειρηματιών της Γαλλίας). Ηχηρά ονόματα, όπως οι Auchan, Carrefour, Casino, Intermarché, Leclerc, Monoprix and Système U, έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους. Σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι να συμβάλουν στην ανάπτυξη ισχυρών εμπορικών σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του World Tour πλήθος δημοσιογράφων θα παρουσιάσουν προϊόντα και τάσεις της αγοράς τροφίμων των πατρίδων τους. Η Nielsen φέτος αναλαμβάνει να συμπληρώσει τον σχετικό «χάρτη» της βιομηχανίας τροφίμων και να βοηθήσει τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να κατανοήσουν τα ειδικά χαρακτηριστικά των εθνικών αγορών και να ανακαλύψουν σε αυτές ευκαιρίες για την ανάπτυξή τους.

Τέλος, μπροστά στις κάμερες της SIAL TV, σε ζωντανή μετάδοση από το χώρο της έκθεσης, θα πραγματοποιούνται συνεδρίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, με βασικό θέμα τις νέες μορφές διάθεσης των τροφίμων.

Σημειώνεται ότι το 2014 συμμετείχαν στην έκθεση 7.000 εκθέτες. Μάλιστα, οι 2.800 εξ αυτών πρότειναν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Πολλά από αυτά παρουσιάστηκαν στη SIAL Innovation. Επίσης, το 51% των επισκεπτών προήρχοντο από τον τομέα της διανομής.

σελφ σερβις (T. 464)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION