σελφ σερβις - Ιδρύθηκε Ελληνική Ένωση Καφέ

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεσμικά

Ιδρύθηκε Ελληνική Ένωση Καφέ

16 Φεβρουαρίου 2018 | 12:32 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Αγορά

Πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου η πρώτη γενική συνέλευση των μελών της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, που αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία του κόσμου της συγκεκριμένης εμπορικής δραστηριότητας και του ευρύτερου κλαδικού φάσματός της.

Οι εταιρείες-ιδρυτικά μέλη της είναι οι ABEK Βεκράκος ΑΕ, Attica Terra Food And Drinks ΑΕΒΕ, Βιοτεχνία Καφέδων Γιάγκογλου, Γρ. Παπαχατζής ΟΕ, Cafetex ΑΒΕΕ, Coca-Cola Τρία Έψιλον Ελλάδος ΑΒΕΕ, Global Coffee Company Hellas-IKE, Ι. Παφίλης & Σία ΟΕ, Ι. Ταλούμης & Σία, Jacobs Douwe Egberts Gr ΕΠΕ, Jacobs Douwe Egberts Εμπορία Καφέ Gr ΕΠΕ, Kawacom Hellas Εμπορία Καφέ ΑΕ, Nestle Hellas ΑΕ, Στάθης Γ. Κούκος & Σία ΕΠΕ, Unistar Αντιπροσωπειών ΕΠΕ και ΣΥΝΚΑΦΕ ΑΒΕΕ.

Η γενική συνέλευση της ΕΕΚ εξέλεξε το Δ.Σ της ένωσης, καθόρισε το σκοπό και τους στόχους της, ενώ αποφάσισε τις άμεσες προτεραιότητες του νέου φορέα. Ειδικότερα, εξέλεξε πενταμελή διοίκηση από τους Γιάννο Μπενόπουλο (Cafetex ΑΒΕΕ) πρόεδρο, Ηλία Παπαδόπουλο (Nestle Hellas) αντιπρόεδρο, Αναστάσιο Γιάγκογλου (Βιοτεχνία Καφέδων Γιάγκογλου) γραμματέα, Γιώργο Κούκο (Στάθης Γ. Κούκος & Σία) ταμία και Γιώργο Σκούρτα (Jacobs Douwe Egberts) μέλος.

Επίσης, κωδικοποίησε την αποστολή της ως προς την προώθηση και προβολή των θέσεων των επαγγελματιών του κλάδου του καφέ, τη διαβούλευση και την υλοποίηση του σχετικού κανονιστικού πλαισίου στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ έθεσε ως προτεραιότητα τη μείωση ή κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καφέ, την απλοποίηση-διευκόλυνση του τεχνικού και διαχειριστικού πλαισίου για τις εξαγωγές καφέ και την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καφέ.

σελφ σερβις (T. 480)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Census 2017: Η εικόνα του κλάδου από την IRI

Ο αθροιστικός κλαδικός τζίρος το 2017 παρουσίασε μια ανάπτυξη της τάξης των 148 εκατ. ευρώ συγκριτικά με το 2016, η οποία τυγχάνει ως μέγεθος να συμπίπτει ακριβώς με την ανάπτυξη του τζίρου ειδικά των σούπερ/υπέρ μάρκετ. Μολαταύτα ο τελευταίος εξακολουθούσε το 2017 να απέχει κατά 300 εκατ. ευρώ από το επίπεδό του στα τέλη του 2015, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα Census 2017 της IRI, η οποία αποτυπώνει ανά έτος και τύπο καταστήματος την εξέλιξη της εικόνας (από άποψη τζίρου και αριθμού καταστημάτων...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION