σελφ σερβις - Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεσμικά

Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών

25 Ιανουαρίου 2017 | 14:47 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Οικονομία

Με κεφάλαια 260 εκατ. ευρώ από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους ξεκινά το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών, η συμφωνία για τη σύσταση του οποίου υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων. Το Ταμείο θα χρηματοδοτεί επενδύσεις σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, λειτουργώντας ως πλατφόρμα, μέσω των οποίων venture capital funds θα επενδύουν απευθείας στο μετοχικό κεφάλαιο καινοτόμων επιχειρήσεων.

Οι πρώτες χρηματοδοτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2017. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, μέσα από το Ταμείο Συμμετοχών οι συνολικοί πόροι που θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν θα φτάσουν το 1 δισ. ευρώ. Εξάλλου, χρηματοδοτική συμφωνία υπέγραψαν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες. Η συμφωνία προβλέπει τη χορήγηση ρευστότητας 1 δισ. ευρώ για δάνεια που θα κατευθυνθούν την επόμενη διετία σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και σε πρώτη φάση αφορά 400 εκατ. ευρώ, που θα μοιραστούν ισόποσα σε Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Eurobank.

σελφ σερβις (T. 468)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Σοκολάτα: Ακόμη πιο γλυκιά φέτος…

Σημαντικά αυξάνονται φέτος οι πωλήσεις της σοκολάτας σχεδόν σε όλες τις υποκατηγορίες της και, όπως αναμένεται, η εν λόγω τάση θα έχει συνέχεια. Στο μεταξύ, η ζήτηση οδηγείται όλο και πιο έντονα από το μεγάλο διεθνές ρεύμα υπέρ των φυσικών, υγιεινών προϊόντων, με οικολογικές προδιαγραφές παραγωγής και η σοκολατοβιομηχανία δεν σταματά να ανταποκρίνεται, με νέα λανσαρίσματα και υποσχέσεις συνδυασμού απόλαυσης και υγιεινής διατροφής.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION