σελφ σερβις - ECR Hellas: Αγοραστική συμπεριφορά 2016

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεσμικά

ECR Hellas: Αγοραστική συμπεριφορά 2016

18 Ιουλίου 2016 | 14:18 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: Events

Οι εξελίξεις στην αγοραστική συμπεριφορά, όπως καταγράφηκαν το 2016 στην έρευνα που πραγματοποίησε η Exceed Consulting AE σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ALARM), παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στο Αμφιθέατρο OTEAcademy, στην εσπερίδα που διοργάνωσε στις 22 Ιουνίου το ECR Hellas.

Ο κ. Αρ. Παντελιάδης, πρόεδρος του φορέα εκ μέρους του λιανεμπορίου, αφού καλωσόρισε τους συνέδρους, παρουσίασε τον πρώτο ομιλητή, κ. Π. Γεννηματά, επίτιμο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο οποίος μίλησε με σκληρά λόγια για την άσκηση της πολιτικής σήμερα στην Ελλάδα και την ΕΕ, αποδίδοντάς της «χαρακτηριστικά κακουργίας», τονίζοντας πως «η Ελλάδα μπήκε στο δρόμο της χρεωκοπίας από το 1994 παρά τους ρυθμούς ανάπτυξης της περιόδου 2000-2006».

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Γ. Αυλωνίτη, καθηγητή Μάρκετινγκ και αναπληρωτή προέδρου του Συμβουλίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα το Brand Loyalty και το Store Loyalty, ενώ η κ. Μ. Καρακλιούμη και ο κ. Στ. Κομνηνός (Exceed Consulting), με τους κ. Γρ. Παινέση και Β. Μπόικου (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), ανέλυσαν τα αποτελέσματα της έρευνας «Shoppers’ attitude and behavior in 2016».

Σύμφωνα με την έρευνα, μεταξύ άλλων, κατά το 50,9% οι καταναλωτές επιλέγουν να ψωνίζουν μόνο από μία αλυσίδα, ενώ στην πλειονότητά τους ξοδεύουν μηνιαίως 100-300 ευρώ. Επίσης, αποδεικνύεται ότι ο πληθωρισμός προσφορών, ενισχύοντας το σχετικό «κυνήγι συμφέροντος» εκ μέρους των αγοραστών, πλήττει την πιστότητά τους στις επωνυμίες καταστημάτων των αλυσίδων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δημόσιο διάλογο επί των πορισμάτων της έρευνας σε πάνελ, στο οποίο συμμετείχαν οι κύριοι Ν. Λαβίδας, γενικός διευθυντής του Δικτύου Σκλαβενίτης, Αρ. Παντελιάδης, διευθύνων σύμβουλος της Metro, Λ. Παπακοσμάς, γενικός διευθυντής της P&G, Δ. Πρίντζιος, SVP Operations της ΑΒ Βασιλόπουλος, Χρ. Τσεντεμεΐδης, director of customer development της J&J South East Europe και Κ. Φρουζής, γενικός διευθυντής και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Creta Farms.

σελφ σερβις (T. 463)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION