σελφ σερβις - Γενική συνέλευση ECR και νέα διοίκηση

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεσμικά

Γενική συνέλευση ECR και νέα διοίκηση

23 Μαρτίου 2017 | 11:29 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Συνέντευξεις-Πρόσωπα

Νέα διοίκηση και Ελεγκτική Επιτροπή εξέλεξε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ελληνικής Επιτροπής ECR, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου.

Τη συνέλευση παρακολούθησαν περισσότερα από 100 στελέχη των εταιρειών-μελών της Επιτροπής, που ενημερώθηκαν για τη στρατηγική του φορέα και τις επιμέρους ενέργειες που υλοποίησε τη διετία 2015-2017. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η κ. Ντ. Μπακογιάννη, τομεάρχης θεμάτων Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ., η οποία και ανέπτυξε σχετικά τις θέσεις του κόμματός της.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα δύο ερευνών του ΙΕΛΚΑ («Αξιολόγηση του λιανεμπορίου τροφίμων από τους Έλληνες καταναλωτές» και «Εξαμηνιαία έρευνα τάσεων στον κλάδο των FMCG από στελέχη επιχειρήσεων») ο επιστημονικός σύμβουλος του Ινστιτούτου, καθ. Γ. Δουκίδης, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι: Αυξάνει η σημασία της χρηματικής αξίας ως βασικού κριτηρίου επιλογής των προϊόντων, ο καταναλωτής επισκέπτεται κατά μέσο όρο 2,1 αλυσίδες σούπερ μάρκετ και 2,2 διαφορετικά καταστήματα για να κάνει τις αγορές του όλο και πιο πολύ με «λίστα», συγκρίνει περισσότερο τις τιμές μεταξύ των προϊόντων, η απόλαυσή του από τις αγορές βαίνει φθίνουσα, ενώ αυξάνει το ενδιαφέρον του για τη διατροφική αξία των προϊόντων, αλλά και για το κυνήγι των προσφορών, μέσω του οποίου επιτυγχάνει σοβαρή εξοικονόμηση, δεδομένου ότι εξακολουθεί να φτωχαίνει. Επίσης, είπε ότι η έρευνα δείχνει ότι τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τα στελέχη και των δύο πλευρών είναι ο υπέρογκος ΦΠΑ, η μείωση των πωλήσεων, οι αλλαγές των καταναλωτικών συνηθειών και η χαμηλή κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Στο νέο Δ.Σ. του ECR Hellas εξελέγησαν οι κ. Αρ. Παντελιάδης (Metro) και Χρ. Τσεντεμεΐδης (J&J), πρόεδροι για το λιανεμπόριο και τη βιομηχανία αντίστοιχα, Μ. Φανδρίδης (εμπειρογνώμονας) γενικός γραμματέας, Κ. Μαυροειδής (Πέντε) ταμίας, με μέλη τους κ. Δ. Αλεξάκη (ΣΥΝΚΑ), Τ. Θανόπουλο (Δ. Θανόπουλος), Ν. Λαβίδα (Σκλαβενίτης), Ι. Μασούτη (Δ. Μασούτης), Π. Τραχανά (ΑΒ Βασιλόπουλος) για λογαριασμό του οργανωμένου λιανεμπορίου και τους κ. Κ. Βαλκάνα (Αθηναϊκή Ζυθοποιία), Άρ. Ζούμπο (Άμβυξ), Δ. Μαγγιώρο (Ελαϊς Unilever), Λ. Παπακοσμά (P&G), Ι. Παπαχρήστου (Coca Cola 3E) και Ν. Πράπα (Nestle) για λογαριασμό της βιομηχανίας. Στη διοίκηση συμμετέχουν ως εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας οι κ.κ. Γ. Δουκίδης και Κ. Πραματάρη, καθηγητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην Ελεγκτική Επιτροπή του φορέα εξελέγησαν οι κ. Δ. Αβράσογλου (Bolton), Δ. Κοντός (ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός) και Ν. Σετάκης (Δέλτα Τρόφιμα).

σελφ σερβις (T. 470)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION