σελφ σερβις - Φάρμες στον αστικό ιστό από την Auchan

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Φάρμες στον αστικό ιστό από την Auchan

19 Οκτωβρίου 2018 | 11:55 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: News,Διεθνή

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου, η Auchan France εξασφάλισε εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, μέσω της θυγατρικής της στον κλάδο του real estate Ceetrus.

Πρόκειται για περιοχή που βρίσκεται στην περιφέρεια της πρωτεύουσας και γειτνιάζει με 50 καταστήματα της αλυσίδας, τα οποία η Auchan σκοπεύει να τροφοδοτεί με τα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα, εξασφαλίζοντας στους πελάτες της φρεσκάδα και εγγυημένη ποιότητα. Η παραπάνω κίνηση εντάσσεται στη στρατηγική κατεύθυνση της γαλλικής αλυσίδας, η οποία συνοψίζεται στο σλόγκαν «Good, healthy, local».

Στη συγκεκριμένη έκταση θα αναπτυχθούν περίπου 50 επιμέρους χώροι παραγωγής προϊόντων, με χρονικό ορίζοντα το 2020. Η έκταση είναι ιδιοκτησίας της αλυσίδας, αλλά στην παραγωγική διαδικασία σκοπεύει να συνεργαστεί με αγρότες και κατοίκους της περιοχής. Τα παραγόμενα προϊόντα θα έχουν το δικό τους brand, που δεν έχει όμως ακόμη ανακοινωθεί.

Σημειώνεται πως και ανταγωνιστές της Auchan έχουν δραστηριοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Η Carrefour είχε ανακοινώσει τον Μάιο του 2017 την πρόθεση πιλοτικής επένδυσης στην τοπική παραγωγή αγροτικών προϊόντων στον αστικό ιστό, ενώ η Delhaize δημιούργησε τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς μια φάρμα στην ταράτσα ενός καταστήματός της στις Βρυξέλλες.

σελφ σερβις (T. 487)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Τυρί φέτα: Ο λευκός χρυσός της χώρας!

Έτσι την αποκαλούν κι όχι άδικα. Γιατί είναι το πρώτο τυρί σε κατανάλωση στην εσωτερική αγορά στο σύνολο των τυροκομικών προϊόντων, ένα από τα σημαντικότερα εξαγώγιμα προϊόντα μας και το πλέον αναγνωρίσιμο ελληνικό τρόφιμο διεθνώς. Η φέτα, κατοχυρωμένη ως προϊόν ΠΟΠ, έλκει διαρκώς το καταναλωτικό ενδιαφέρον, με σημαντικά οφέλη, υφιστάμενα και δυνητικά, για την ελληνική οικονομία και τις τυροκομικές επιχειρήσεις, ενώ προσελκύει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, που βολιδοσκοπούν την κλαδική αγορά, π...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION