σελφ σερβις - Περισσότερες γυναίκες μεταξύ των στελεχών της Asda

Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Περισσότερες γυναίκες μεταξύ των στελεχών της Asda

16 Μαρτίου 2018 | 13:57 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: News,Διεθνή,Τάσεις

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Tesco, η Asda ανακοίνωσε την απόφασή της να αυξήσει τη συμμετοχή γυναικών στο στελεχικό της δυναμικό, καθώς είναι η δεύτερη μεγάλη επιχείρηση λιανεμπορίου τροφίμων που παρουσιάζει μεγάλη «ψαλίδα» στον αριθμό ανδρών και γυναικών στελεχών.

Η θυγατρική τής Walmart ανακοίνωσε στα τέλη Φεβρουαρίου τα σχετικά στοιχεία, στο πλαίσιο δημοσίευσης της έκθεσης Gender Pay Gap, ευθυγραμμιζόμενη με τις νέες απαιτήσεις του βρετανικού κράτους.

Σύμφωνα με την έκθεση, η μέση διαφορά αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών υπαλλήλων της εταιρείας είναι στο 8,9% σε σχέση με τον μέσο όρο της χώρας, που κυμαίνεται περί του 18,4%. Η Asda δήλωσε πως το 86% του προσωπικού της εργάζεται με ωριαία απασχόληση, όπου δεν παρατηρούνται διαφορές μισθών.

Παράλληλα, όμως, αποκάλυψε πως μόλις το 35% των υψηλόβαθμων στελεχών της είναι γυναίκες, συγκρινόμενο με το 70% που κατέχει χαμηλές θέσεις στην ιεραρχία. Λίγες μέρες νωρίτερα η Tesco, με διαφορά αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών στο 8,7%, αναγνώρισε πως πρέπει να πάρει μέτρα για βελτίωση της αναλογίας των φύλων στις ηγετικές θέσεις της εταιρείας, που κατά 60% ανήκει σε άνδρες.

Η Asda παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν μείωση της απόστασης μεταξύ των σχετικών ποσοστών, από το 2014 έως σήμερα, με 31% και 35% αντίστοιχα των ηγετικών θέσεων να ανήκουν σε γυναίκες. Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η M&S ανακοίνωσε την ίδια περίοδο πως ο μέσος όρος διαφοράς μισθών μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι μόλις 3,3%, πολύ μικρότερος από τον μέσο όρο της χώρας, αλλά η διαφορά των bonus που λαμβάνουν γυναίκες και άνδρες αυξάνει αυτό το ποσοστό σχεδόν στο 16%.

σελφ σερβις (T. 481)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Ελληνικές Εξαγωγές Τροφίμων: Πυλώνας της εγχώριας επιχειρηματικής εξωστρέφειας

Η βιομηχανία τροφίμων-ποτών αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα στήριξης της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας και μάλιστα σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών της. Κόντρα στην ύφεση της οικονομίας, στο αρνητικό κλίμα διεθνώς για τη χώρα από την έναρξη της κρίσης, όπως και στα capital controls, κατάφερε την περίοδο 2012-2016 να διατηρεί ανοδική την εξωστρεφή της δράση, όταν μάλιστα στο ίδιο διάστημα οι ελληνικές εξαγωγές στο σύνολό τους εξελίχθηκαν πτωτικά.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION