σελφ σερβις - Βόρεια Ελλάδα: Κι όμως, αναπτύσσονται οι τοπικές αλυσίδες

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Βόρεια Ελλάδα: Κι όμως, αναπτύσσονται οι τοπικές αλυσίδες

21 Νοεμβρίου 2017 | 09:31 Γράφει ο Δημήτρης  Διαμαντίδης Topics: Αγορά

Βραδεία ανάπτυξη με την αξιοποίηση ακόμα ως ένα βαθμό των περιθωρίων προσέλκυσης τζίρου, που έδωσε η κατάρρευση της Μαρινόπουλος, δεδομένου ότι τα κενά της δεν έχουν καλυφθεί παντού στην περιφέρερια από τη Σκλαβενίτης, εμφανίζουν οι μικρές αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Βόρειας Ελλάδας. Γνωρίζουν καλά, πάντως, πως τα μικρά μερίδια αγοράς που έχουν αποσπάσει, πρέπει να παλέψουν σκληρά να τα κρατήσουν.

H επέκτασή τους με νέα καταστήματα υποβοηθείται ασφαλώς από τις ευκαιρίες της αγοράς ακινήτων, δηλαδή από τα ελκυστικά μισθώματα για κατάλληλους χώρους. Αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν την διαρκώς εντεινόμενη παρουσία των αλυσίδων υπερτοπικής και πανελλήνιας κάλυψης, που εξαπλώνονται σταδιακά και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Σε μεγάλο βαθμό τα τοπικά περιφερειακά δίκτυα βασίζονται στην εμπιστοσύνη που απολαμβάνουν από το καταναλωτικό κοινό, καθώς και στο γεγονός ότι εντάσσουν πολλά προϊόντα των περιοχών τους στα ράφια τους, κατά κανόνα στον τομέα των τροφίμων-ποτών. Σε κάθε περίπτωση η άνθησή τους επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ακόμα δυναμική σε αυτό το πεδίο της αγοράς, που χρειάζεται, όμως, προσεκτική διαχείριση.

Η ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στην περιοχή της Θεσσαλίας η Λαρισινή αλυσίδα Βλαχοδήμος επεκτείνεται τώρα και στα Τρίκαλα, διαθέτοντας ήδη τρία καταστήματα στη Λάρισα, ένα στην Φιλιππούπολη Λάρισας, ένα στην περιοχή της Γιάννουλης, ένα στην Ελασσόνα, καθώς και κεντρικές αποθήκες, από τις οποίες εξυπηρετεί και αγορές χονδρικής.

Το νέο κατάστημά της στα Τρίκαλα θα εγκατασταθεί σε μεγάλο κτιριακό συγκρότημα της παλαιάς αγοράς στην πόλη, που θα ανακαινιστεί εκ βάθρων. Η Βλαχοδήμος δεν αποπκλείεται να επεκταθεί σύντομα και με δεύτερο κατάστημα στα Τρίκαλα.

Η αλυσίδα διαθέτει μία δική της οικογένεια PL προιόντων με την επωνυμία MamaMia, η οποία περιλαμβάνει περιλαμβάνει περισσότερους από 150 κωδικούς τροφίμων.

Στα Τρίκαλα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επεκταθεί με κατάστημα και η αλυσίδα Μιχαήλ, η οποία έχει την έδρα της στο 1ο χλμ. Μουζακίου-Καρδίτσας και διαθέτει τέσσερα καταστήματα σε Μουζάκι και Καρδίτσα.

Η αλυσίδα, που δραστηριοποιείται περισσότερα από 30 χρόνια παρουσία στον χώρο των τροφίμων σε όλη την Θεσσαλία, έχει εδραιωμένη παρουσία και στον τομέα των πωλήσεων χονδρικής, εξυπηρετώντας καθημερινά περισσότερα από 200 επιχειρήσεις σε έξι νομούς.

Η ΝΑΤΑΛΙ ΚΑΙ Η SMART ΣΤΗΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Κινητικότητα καταγράφεται και στη Θεσσαλονίκη, όπως και ευρύτερα στην Κ. Μακεδονία, όπου τη θέση των καταστημάτων της Μαρινόπουλος που δεν αξιοποίησε η Σκλαβενίτης, ή άλλων εταιρειών του κλάδου που έκλεισαν, όπως η Βασίλαγας, καταλαμβάνουν εμπορικές μονάδες νέων επωνυμιών. Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη η αλυσίδα Ναταλί αναπτύσσεται ραγδαία, διαθέτοντας πλέον οκτώ καταστήματα –δύο στα δυτικά και έξι στα ανατολικά της πόλης.

Νέα καταστήματα απέκτησε πρόσφατα και η αλυσίδα Smart, που διαθέτει πλέον πέντε καταστήματα –δύο στη Θεσσαλονίκη, ένα στη Βέροια, ένα στην Κρύα Βρύση και ένα στο Μακροχώρι Ημαθίας, που εγκαινιάστηκε τελευταία.

Η Smart είναι μέλος του ΕΛΟΜΑΣ, έχει κάρτα πιστότητας για τους καταναλωτές της (Smart Club Card), ενώ προσφέρει και υπηρεσία delivery για αγορές από ένα χρηματικό ύψος και πάνω.

σελφ σερβις (T. 476)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION