σελφ σερβις - Market In: Σχεδιάζει πανελλαδικό δίκτυο

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Market In: Σχεδιάζει πανελλαδικό δίκτυο

23 Οκτωβρίου 2017 | 12:06 Γράφει ο Πλάτωνας  Τσούλος Topics: Αγορά

Στην οργάνωση εθνικού δικτύου καταστημάτων λιανικής αποσκοπεί η Market In, έχοντας ήδη λειτουργήσει περίπου τα μισά από τα 40 καταστήματα πρώην Αφοί Καρυπίδη, που «κλείδωσε» για το δυναμικό της, αλλά και με την απόφαση να κινηθεί με περισσότερα καταστήματα στη Βόρεια Ελλάδα. Στρατηγικός στόχος της είναι έως τα μέσα του 2018 να διαθέτει δίκτυο 200 εμπορικών μονάδων και σε βάθος τριετίας περί τα 250 καταστήματα, με τα οποία θα έχει παρουσία σχεδόν σε όλες τις μεγάλες αστικές περιοχές της χώρας.

Aπό τις ως τώρα κινήσεις της Market In προκύπτει ότι, σε περιοχές βορειότερα της Κεντρικής Ελλάδας, λειτουργεί ήδη τέσσερα σούπερ μάρκετ σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, ενώ με ένα ακόμη, που θα εγκαινιαστεί στις αρχές Οκτωβρίου, θα αποκτήσει παρουσία και στο κέντρο της συμπρωτεύουσας. Επίσης, ελέγχει ένα κατάστημα στην Κατερίνη και τρία ακόμη στον Βόλο. Το τελευταίο σούπερ μάρκετ που εγκαινίασε η αλυσίδα ήταν στις αρχές Σεπτεμβρίου, στο Κορδελιό.

Πλέον το δίκτυό της αριθμεί 169 σούπερ μάρκετ σε μια έκταση από τα βόρεια της χώρας έως και την Πελοπόννησο. Στις προθέσεις της είναι να ανοιχθεί και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, όπως σταδιακά στη νησιωτική χώρα, όπου ήδη έχει αποκτήσει ένα κατάστημα, στην Πάρο.

Ο προγραμματισμός της διοίκησης της εταιρείας προβλέπει ότι έως τις αρχές του 2018 θα έχουν εγκαινιαστεί ακόμη 21 καταστήματα σε χώρους όπου λειτουργούσαν άλλοτε καταστήματα της Αφοί Καρυπίδη, με την προσθήκη των οποίων το δίκτυό της θα φθάσει τα 190, ενώ μέχρι τα μέσα του ιδίου έτους θα τα αυξήσει σε 200, δημιουργώντας νέα σούπερ μάρκετ σε εμπορικά ακίνητα της περιφέρειας, που δεν στέγαζαν προηγουμένως σούπερ μάρκετ.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
Από τα προαναφερόμενα είναι σαφές ότι οι ρυθμοί επέκτασης του δικτύου της Market In είναι πλέον ταχύτατοι. Το γεγονός ότι η γεωγραφική διάρθρωση των καταστημάτων της βασίζεται όλο και περισσότερο στην περιφέρεια, υποχρεώνει την εταιρεία να επενδύσει εκ νέου σε κέντρο logistics. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο η διοίκησή της αποφάσισε την εξαγορά της αποθήκης που λειτουργούσε η Aldi στην περιοχή της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες του σελφ σέρβις αναφέρουν ότι η Market In ήδη έχει επενδύσει ένα ποσό της τάξης των 6 εκατ. ευρώ για την εξαγορά των σχετικών εγκαταστάσεων, ποσό το οποίο όσο περνά ο καιρός προσαυξάνεται για την εταιρεία, δεδομένου ότι στη φάση αυτή οργανώνονται οι εσωτερικοί χώροι του logistic center, με τους αναγκαίους εξοπλισμούς.

Πρόκειται για εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν στεγασμένους χώρους συνολικής έκτασης 25.000τμ, οι οποίες θα είναι έτοιμες να λειτουργήσουν περίπου στα μέσα του 2018, καλύπτοντας τις ανάγκες τροφοδοσίας των καταστημάτων που ελέγχει η αλυσίδα στη Βόρειο Ελλάδα και Ήπειρο, καθώς και ορισμένων της Κεντρικής Ελλάδας.

Σήμερα το σύνολο των καταστημάτων της Market In τροφοδοτείται από το κέντρο αποθηκών της στο Μαρκόπουλο Αττικής, πράγμα που επιβαρύνει ασύμφορα τα λειτουργικά κόστη της, γι’ αυτό καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εγκαταστάσεις της Σίνδου να λειτουργήσουν το ταχύτερο.

σελφ σερβις (T. 475)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION