σελφ σερβις - Υπό τον έλεγχο της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός η Υπέρ Γρηγοριάδης

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Υπό τον έλεγχο της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός η Υπέρ Γρηγοριάδης

20 Μαρτίου 2017 | 11:54 Γράφει ο Πλάτωνας  Τσούλος Topics: Αγορά,Εξαγωγές

Από τις αλυσίδες ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός και Υπέρ Γρηγοριάδης ήρθε η πρώτη απάντηση των μικρομεσαίων αλυσίδων στις πρωτοβουλίες συγκέντρωσης των ισχυρών του κλάδου. Η συμφωνία εξαγοράς του 22,5% της βορειοελλαδικής αλυσίδας από την ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός και ανάληψης του μάνατζμεντ της πρώτης από τη δεύτερη για μια εικοσαετία, δείχνει ότι τα αντανακλαστικά του ανταγωνισμού στους χαμηλότερους «ορόφους» του κλάδου άρχισαν να λειτουργούν.

Όπως δηλώνεται στο σελφ σέρβις από τη διοίκηση της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, η συμφωνία των δύο πλευρών, οι οποίες είναι μέλη του ΕΛΟΜΑΣ, προβλέπει εν ευθέτω χρόνω –στον βαθμό που συμφωνηθεί μεταξύ των δύο μετόχων– την εξαγορά και μεγαλύτερου μεριδίου του μετοχικού κεφαλαίου της Υπέρ Γρηγοριάδης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η συμμετοχή της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός να φθάσει στο 51% του μ.κ. της Υπέρ Γρηγοριάδης.

Επίσης, η διοίκηση της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός εξετάζει κι άλλες ανάλογες κινήσεις στο μέλλον, με την προοπτική της περαιτέρω επέκτασης του δικτύου των πωλήσεών της, καθώς και της ενίσχυσης του μεριδίου της στην κλαδική αγορά. Η Υπέρ Γρηγοριάδης είναι ομόρρυθμη εταιρεία, η οποία κατόπιν της προαναφερόμενης συμφωνίας θα μετατραπεί σε Ανώνυμη Εταιρεία και εν συνέχεια θα περάσει στην Κρητικός το 22,5% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Από τη συμφωνία που σύναψε η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός στοχεύει σε μια σειρά από οφέλη, με βασικότερα την εξασφάλιση καλύτερων παροχών μέσω του ΕΛΟΜΑΣ, καθότι αυξάνεται ο τζίρος της, αλλά και οικονομιών κλίμακος από τη συγχώνευση των διοικητικών υπηρεσιών των δύο εταιρειών. Επίσης, προσβλέπει σε ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης, δεδομένου ότι τα καταστήματα Γρηγοριάδης θα εκσυγχρονιστούν, καθώς, όπως αναφέρεται σχετικά, θα τους δοθούν τα εμπορικά σήματα της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός και θα ευθυγραμμιστούν με το marketing plan, το κωδικολόγιο, την εμπορική, επικοινωνιακή και πιστωτική πολιτική της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός.

Η εν λόγω συμφωνία οδηγεί στη δημιουργία ενός δικτύου πωλήσεων 152 καταστημάτων, με παρουσία σε δώδεκα νομούς της χώρας και κύκλο εργασιών 240 εκατ. ευρώ, ενώ φέρνει την ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός στη Βόρεια Ελλάδα, όπου δεν είχε παρουσία μέχρι σήμερα.

Τα καταστήματα Γρηγοριάδης λειτουργούν στους νομούς Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Γρεβενών και Καρδίτσας με 40 καταστήματα και ένα κέντρο logistics, έχοντας στο δυναμικό της 500 εργαζομένους. Το δίκτυο της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός αριθμεί 112 σημεία πώλησης, με παρουσία σε επτά νομούς της Κεντρικής και της Νότιας Ελλάδας. Η εταιρεία διαθέτει τέσσερα κέντρα logistics και απασχολεί 1.300 εργαζόμενους. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, ο μέσος ετήσιος ρυθμός της ανάπτυξής της την τελευταία πενταετία ανήλθε σε 16,3% και η κερδοφορία της στο ίδιο διάστημα αυξήθηκε κατά 275%.

Επέκταση δικτύου παντού
Η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός ανεξάρτητα από τη συμφωνία που πέτυχε με τη Υπέρ Γρηγοριάδης, συνεχίζει να αναπτύσσεται με νέα καταστήματα. Φέτος προγραμματίζει την εγκαινίαση της λειτουργίας 15 νέων σούπερ μάρκετ.

Σημειώνουμε ότι το δίκτυο της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός έχει φθάσει έως την Κρήτη, όπου ήδη λειτουργούν δύο καταστήματά της, εκ των οποίων το ένα σε κλειστό σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος. Μάλιστα, η εταιρεία προκειμένου να επιτύχει την καλύτερη τροφοδοσία των καταστημάτων της στην Κρήτη, που πιθανώς θα αυξηθούν σύντομα, εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός μικρού κέντρου logistics.

σελφ σερβις (T. 469)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION