σελφ σερβις - yoda.gr: O νέος «παίχτης» στην αγορά των online σούπερ μάρκετ

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

yoda.gr: O νέος «παίχτης» στην αγορά των online σούπερ μάρκετ

20 Ιανουαρίου 2017 | 15:39 Γράφει ο Πλάτωνας  Τσούλος Topics: e-commerce,Internet

Με στόχο να κατακτήσει το 30% της online αγοράς του σούπερ μάρκετ, να καθιερώσει το e-brand ευρύτερα στο καταναλωτικό κοινό και να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης για τις ηλεκτρονικές πωλήσεις στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, το yoda.gr ξεκίνησε τη δράση του ως ένα αποκλειστικά ηλεκτρονικό κατάστημα αγαθών ευρείας κατανάλωσης.

Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία υποστηρίζεται από τον κ. Βασίλη Στασινούλια, πρώην CEO της Carrefour Μαρινόπουλος, και τον κ. Βασίλη Χήτο, γνωστό βιομήχανο και επενδυτή, από δύο στελέχη της αγοράς, δηλαδή, τα οποία έχουν πολυετή εμπειρία στο χώρο της παραγωγής, της διανομής και των λιανικών πωλήσεων. Το yoda.gr, όπως έχει ήδη γράψει το σελφ σέρβις, υποστηρίζεται από τη Bazaar, καταρχάς σε ό,τι αφορά τις κεντρικές αποθήκες. Ειδικότερα, το e-shop έχει ενοικιάσει χώρους για τη διακίνηση των προϊόντων του και τη λειτουργία του διοικητικού του κέντρου στις εγκαταστάσεις της αλυσίδας, η οποία κατά δεύτερον στηρίζει το yoda.gr στο επίπεδο των κεντρικών συμφωνιών με τους προμηθευτές, αφού προμηθεύεται αγαθά μέσω της Bazaar, και τέλος στον τομέα των προμηθειών με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, καθώς του διαθέτει περί τους 1.200 κωδικούς εμπορικών σημάτων του ΕΛΟΜΑΣ.

Σε πρώτη φάση η παράδοση των αγαθών στον καταναλωτή γίνεται από τέσσερα φορτηγά οχήματα, τα οποία καλύπτουν την Αττική, διακινώντας σε ημερήσια βάση έως και 40 παραγγελίες το καθένα. Στα σχέδια των δημιουργών του e-shop είναι ο στόλος των οχημάτων να ξεπεράσει σε διάστημα ενός έτους τα 25.

Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο οι δημιουργοί του yoda.gr επέλεξαν να συνεργαστούν με τρίτη εταιρεία σε επίπεδο υποδομών και συμφωνιών με τους προμηθευτές ήταν διότι ήθελαν επί του παρόντος να δώσουν όλο τους το βάρος στο operation του εγχειρήματος και στην καθιέρωση του yoda.gr στην αγορά. Ως αρχική επένδυση το e-shop κόστισε 500.000 ευρώ, ενώ όσο θα αναπτύσσεται θα απαιτεί περαιτέρω επενδύσεις.

Σήμερα η εταιρεία απασχολεί προσωπικό 22 ατόμων. Ο αριθμός του προσωπικού θα αυξάνεται όσο θα μεγαλώνει ο όγκος των παραγγελιών.

Το εταιρικό όραμα
Στα σχέδια των κ. Στασινούλια-Χήτου είναι η επέκταση της δραστηριότητάς τους με την παραγωγή ιδιωτικών σημάτων ειδικά για το yoda.gr, οι απευθείας συμφωνίες με τους προμηθευτές, η καθιέρωση ειδικού χαρτοφυλακίου προϊόντων για επαγγελματίες και επιχειρήσεις, η δημιουργία ενός συμπληρωματικού ηλεκτρονικού καταστήματος για την πώληση ενδυμάτων, υποδημάτων και ειδών bazaar, όπως και η επέκταση του e-shop σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, προφανώς σε πρώτη φάση μέσω συνεργασιών με τοπικά δίκτυα πωλήσεων.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση και τις καινοτομίες του yoda.gr, τα προϊόντα του εμφανίζονται με βάση την τιμή τους, από τα φθηνότερα προς τα ακριβότερα, προβλέπεται σύστημα χορήγησης bonus (με επιστροφή χρημάτων) ανάλογα με την αξία των αγορών, ενώ παραδόσεις για παραγγελίες άνω των 40 ευρώ γίνονται αυθημερόν, εφόσον η αγορά πραγματοποιείται πριν τις 11:00πμ, ή την επομένη ημέρα για αγορές μετά τις 11:00πμ. Επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας προσωπικού καλαθιού ή την αγορά προϊόντων βάσει εκτέλεσης συγκεκριμένων συνταγών, που προτείνει ο σεφ με τον οποίο συνεργάζεται η εταιρεία.

Σημειώνουμε ότι σήμερα ο ετήσιος τζίρος των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ υπολογίζεται μεταξύ 30 και 40 εκατ. ευρώ, με την προοπτική έως το 2020 να έχει αυξηθεί στα 400 εκατ. ευρώ, πράγμα που δηλώνει τις μεγάλες επιχειρηματικές υποσχέσεις του εν λόγω τομέα.

σελφ σερβις (T. 467)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION