σελφ σερβις - Τα τρόφιμα mega trend στα social media

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Τα τρόφιμα mega trend στα social media

22 Νοεμβρίου 2016 | 16:17 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: News,Social media,Διεθνή,Έρευνα

Περίπου 9 εκατ. ενήλικοι Βρετανοί ανέβασαν στον προσωπικό τους λογαριασμό ή έστειλαν σε φίλους τους φωτογραφίες φαγητών, στη διάρκεια ενός μήνα. Το στοιχείο αυτό περιλαμβάνεται στα ευρήματα της έρευνας Waitrose Food & Drink Report 2016. Οι μελετητές συμπεραίνουν πως τα τρόφιμα αποτελούν σήμερα ένα από τα πιο «καυτά» θέματα στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της αλυσίδας, Rob Collins, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, δήλωσε πως οι Βρετανοί εκφράζονται σήμερα μέσω του φαγητού όσο ποτέ άλλοτε. Αυτή η πραγματικότητα συνδέεται και με την υιοθέτηση υγιεινών προτύπων διατροφής, έως την έκρηξη της επικοινωνίας, μέσω των κοινωνικών δικτύων, στοιχείων για τα φαγητό και τη δημιουργικότητα σε αυτόν τον τομέα, που αποτελεί πλέον στοιχείο ενδεικτικό της προσωπικότητας του καθενός. «Με αυτό τον τρόπο, μοιραζόμαστε στοιχεία για τον εαυτό μας», τόνισε.

Από την πλευρά της, η head of brand development της Waitrose, Natalie Mitchell, πρόσθεσε πως το φαγητό έχει άμεση σχέση με την εμπειρία και το συναίσθημα. «Στην εποχή του διαδικτύου, οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να μοιράζονται τις εμπειρίες και τα συναισθήματά τους», επεσήμανε.

Μεταξύ των άλλων ευρημάτων της έρευνας, αξίζει να αναφερθεί το υψηλό ποσοστό των ερωτηθέντων (71%), που δήλωσαν πως έχουν υιοθετήσει υγιεινές συνήθειες διατροφής, ενώ κατά 61% απάντησαν πως επιλέγουν προϊόντα με λιγότερα λιπαρά και πιο φρέσκα από ότι πριν πέντε χρόνια, ενώ πολλοί προτιμούν πλέον να αγοράζουν μικρές μερίδες προϊόντων, όπως αλμυρά ή γλυκά σνακ, αντί της κανονικής συσκευασίας. Επίσης, σε ποσοστό 80% οι ερωτηθέντες δήλωσαν πως ενδιαφέρονται για την προέλευση των προϊόντων και των πρώτων υλών τους, όπως και για τον τρόπο παραγωγής και εμπορίας τους (fair trade). Παράλληλα, σε ποσοστό 30% δηλώνουν πως ενδιαφέρονται περισσότερο από ότι στο παρελθόν για κοινωνικά θέματα και ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον.

σελφ σερβις (T. 466)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION