σελφ σερβις - H Walmart σχεδιάζει το φαρμακείο του μέλλοντος

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

H Walmart σχεδιάζει το φαρμακείο του μέλλοντος

16 Ιουλίου 2019 | 12:55 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: News,Αγορά,Διεθνή

Στο υπέρ μάρκετ της Walmart στο Arkansas, ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας όπου δοκιμάζονται hi tech λύσεις, παρουσιάστηκε η πρότασή της για το φαρμακείο του μέλλοντος.

Όπως αναφέρει ο IGD, η ιδέα στην οποία στηρίζεται η νέα πρόταση είναι πως θα πρέπει το φαρμακείο να λειτουργεί πως σημείο αναφοράς για ζητήματα υγείας της τοπικής κοινωνίας. Η επιλογή των χρωμάτων συνολικά, αλλά και η σήμανση εξυπηρετούν την ανάγκη διαχωρισμού του φαρμακείου από τα υπόλοιπα τμήματα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται εντός του καταστήματος. Στην είσοδο του καταστήματος έχει προστεθεί χώρος αναμονής των πελατών, που έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να λειτουργεί χαλαρωτικά, ειδικά για όσους πελάτες έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας.

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές αφορά τον χώρο της υποδοχής (check-in area), που έχει φωτεινό κίτρινο χρώμα. Για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, έχει προβλεφθεί η δημιουργία τεσσάρων ξεχωριστών σημείων, όπου οι πελάτες μπορούν να συνομιλήσουν με το προσωπικό του φαρμακείου. Επίσης, στο φαρμακείο θα δοκιμαστούν νέοι αυτοματισμοί για τη γρήγορη εκτέλεση των συνταγών. Τέλος, εκτός του καταστήματος θα υπάρχουν σημεία παραλαβής των παραγγελιών από τους πελάτες, ακόμη και κατά τις ώρες που το κατάστημα δεν λειτουργεί. Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί μέρος της στρατηγικής απάντησης της αλυσίδας στη ραδαία ανάπτυξη των online φαρμακείων, που εντείνουν τον ανταγωνισμό.

σελφ σερβις (T. 496)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Γάλα: Υπό πίεση η αγορά

Ενόσω η ευρεία αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων ανακάμπτει την τελευταία διετία, απομακρυνόμενη σιγά-σιγά από το τέλμα της οικονομικής κρίσης, η αγορά του γάλακτος εξακολουθεί να υποφέρει, εμφανίζοντας συνεχή πτώση πωλήσεων. Κι όμως, τα γάλατα προστιθέμενης αξίας και ειδικών προϊοντικών χαρακτηριστικών, όπως το βιολογικό, το κατσικίσιο και το εναλλακτικό «φυτικό γάλα» ή το γάλα χωρίς λακτόζη, εμφανίζουν αξιοσημείωτη αύξηση πωλήσεων. Η οικονομική κρίση και οι σύγχρονες διατροφικές τάσεις αλλάζο...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION