σελφ σερβις - ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός: Άνοιγμα στις e-πωλήσεις

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός: Άνοιγμα στις e-πωλήσεις

15 Δεκεμβρίου 2017 | 11:19 Γράφει ο Πλάτωνας  Τσούλος Topics: Αγορά

Στο χώρο των ηλεκτρονικών πωλήσεων εισήλθε η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, εγκαινιάζοντας στις 20 Οκτωβρίου το e-shop της, με επωνυμία και διεύθυνση kritikos-easy.gr. Η διοίκηση της εταιρείας θεωρεί ότι προοπτικά ο κλάδος θα αποκτήσει ισχυρότερη παρουσία στον τομέα των ηλεκτρονικών πωλήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε να επενδύσει έγκαιρα στον τομέα, ακολουθώντας όσους ήδη κινήθηκαν ανάλογα, όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος, το yoda.gr, το e-fresh και το WeLoveSuperMarket.gr της Metro.

H ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, που είχε τεθεί πιλοτικά σε λειτουργία ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου, φιλοξενεί 10.000 κωδικούς προϊόντων και 1.000 προφορές ανά ημέρα. Η λογική οργάνωσης της ιστοσελίδας επιτρέπει στον επισκέπτη της να έχει γρήγορη ενημέρωση για τα προϊόντα και τις προσφορές του e-shop κατά το τρέχον 24ωρο , ενώ του δίνει τη δυνατότητα μέσα σε 3 έως 5 λεπτά, ανάλογα με το καλάθι του, να ολοκληρώσει την παραγγελία του.

Το kritikos-easy.gr είναι η ηλεκτρονική επέκταση του φυσικού καταστήματος της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο σχεδιασμός του e-shop θυμίζει το σούπερ μάρκετ της εταιρείας, ώστε ο καταναλωτής να έχει την εικόνα του ανεξάρτητα αν είναι επισκέπτης και των φυσικών καταστημάτων της εταιρείας, ενώ οι πρόσφορες του είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις προσφορές του φυσικού δικτύου.

Ειδικότερα, ό,τι προσφορά φιλοξενείται στο κατάστημα ανεβαίνει ταυτόχρονα και στο site, ενώ ο επισκέπτης του site απολαμβάνει και κάποιες έξτρα προωθητικές ενέργειες, οι οποίες κατά κύριο λόγο προσφέρουν πόντους στην κάρτα πιστότητας του πελάτη. Η εταιρεία εξ αρχής συνέδεσε τη loyalty card της αλυσίδας με την ιστοσελίδα της, ώστε να δώσει ένα ακόμη κίνητρο στον καταναλωτή να προβαίνει σε ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Οι παραδόσεις από το e-shop της αλυσίδας γίνονται την επομένη κάθε παραγγελίας. Ωστόσο, σύντομα θα είναι δυνατές αυθημερόν. Επισημαίνεται ότι το e-shop ικανοποιεί και παραγγελίες φρέσκων προϊόντων κοπής.

Η διοίκηση της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός σε αυτή τη φάση προσβλέπει κυρίως στην καθιέρωση του e-shop στη συνείδηση του καταναλωτή και δευτερευόντως στον τζίρο του, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι οι πωλήσεις σήμερα των FMCG μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων κυμαίνονται στο 0,3% του ετήσιου κύκλου εργασιών του κλάδου.

Με 30 νέα σημεία φέτος
Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη πορεία της αλυσίδας, σήμερα στο δυναμικό του δικτύου της περιλαμβάνονται 265 καταστήματα εκ των οποίων τα 25 λειτούργησαν εντός του έτους, ενώ έως το τέλος του δωδεκαμήνου έχει προγραμματίσει την εγκαινίαση της λειτουργίας ακόμη 6 νέων σούπερ μάρκετ, οπότε ο αριθμός τους θα φθάσει τα 271.

Το 2017 ο ενοποιημένος τζίρος της εταιρείας υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 210 εκατ. ευρώ, ενώ σε «ετησιοποιημένη» βάση εκτιμάται στα περίπου 300 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, ενοποιούνται συμποσούμενα τα μεγέθη των εταιρειών Αριάδνη και Γρηγοριάδης, με τις οποίες, ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη δωδεκάμηνη χρήση –εξ ου η διαφορά μεταξύ του ενοποιημένου και του «ετησιοποιημένου» κύκλου εργασιών.

σελφ σερβις (T. 477)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION