σελφ σερβις - ΕΛΕΤΑ: Ρεύμα εγγραφής νέων μελών

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

ΕΛΕΤΑ: Ρεύμα εγγραφής νέων μελών

20 Ιουλίου 2017 | 10:22 Γράφει ο Πλάτωνας  Τσούλος Topics: Αγορά

Σε καλό και κυρίως συναινετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελευταία ετήσια τακτική γενική συνέλευση του ομίλου αγορών ΕΛΕΤΑ, ένδειξη ότι τα μέλη του έχουν ξαναβρεί την κοινή τους ρότα. Η περυσινή περιπέτεια του ομίλου φαίνεται πως δεν άφησε πληγές ανοικτές, αφού εκτός από την αποχώρηση ενός πολύ μικρού αριθμού επιχειρήσεων-μελών, άλλα ζητήματα δεν αντιμετώπισε η διοίκηση του ΕΛΕΤΑ.

Όπως δηλώνεται στο σελφ σέρβις, φέτος στη γενική συνέλευση του ομίλου η παρουσία των μελών του ήταν ιδιαιτέρως δυναμική. Πέρα από το υψηλό ποσοστό συμμετοχής τους στις εργασίες του οργάνου, που έφθασε στο 67%, η διοίκηση της ΕΛΕΤΑ ανακοίνωσε ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο εγγράφηκαν στο δυναμικό της 45 νέα ΑΦΜ 51 σημείων πώλησης. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, λόγω εντάσεων στους κόλπους του ομίλου, αποχώρησαν συνολικά δέκα επιχειρήσεις-μέλη του.

Παράγοντες της διοίκησής του δηλώνουν ότι στη διάρκεια της φετινής χρονιάς η οικογένεια του ομίλου θα διευρυνθεί, αποκτώντας νέα μέλη. Ήδη εξελίσσονται οι σχετικές διαπραγματεύσεις. Υπολογίζεται ότι έως τα τέλη του καλοκαιριού ο ΕΛΕΤΑ θα επεκτείνει το δυναμικό του περίπου κατά 30 νέα σημεία πώλησης, αρκετά από τα οποία εδρεύουν σε περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας.

Σήμερα ο όμιλος, που έχει παρουσία σε όλη τη χώρα, αριθμεί συνολικά 390 επωνυμίες επιχειρήσεων, υπό τις οποίες λειτουργούν 550 σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ. Ο τζίρος τους το 2016 διατηρήθηκε σε σταθερό επίπεδο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, στα 400 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος εκτιμάται ότι θα εμφανίσει μικρή κάμψη, η οποία προσδιορίζεται γύρω στο 4%. Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζεται, η κάμψη του τζίρου θα είναι μικρότερη της μέσης πτώσης της κλαδικής αγοράς.

Η διοίκηση του ομίλου, πάντως, αισιοδοξεί για την εξέλιξη των βασικών οικονομικών μεγεθών του, τόσο εξαιτίας του ρεύματος εγγραφής νέων μελών, τα οποία, ενισχύοντας το δυναμικό του, αυξάνουν και τη διαπραγματευτική του δύναμη έναντι των προμηθευτών, όσο και λόγω των προωθητικών ή άλλων ενεργειών, οι οποίες κατευθύνονται κεντρικά για όλο το ομιλικό δίκτυο, εμφανίζοντας συνολικό θετικό αποτέλεσμα.

Μεγαλώνει το δίκτυο Proton
Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις των συλλογών ιδιωτικού σήματος του ομίλου, τα οποία καλύπτουν πλέον όλη τη γκάμα των βασικών αναγκών. Έτσι, κάθε νέα προσθήκη κωδικού καλύπτει πιο ειδικές καταναλωτικές ανάγκες. Στον σχετικό σχεδιασμό είναι το άμεσο λανσάρισμα νέων κωδικών σφολιάτας και φύλλων κρούστας, κατεψυγμένων ψαριών, μωρομάντιλων κ.λπ.

Επίσης ο ΕΛΕΤΑ συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος επέκτασης των καταστημάτων επωνυμίας Proton, στο πλαίσιο των προσπαθειών να διαμορφωθεί ενιαία ταυτότητα στις επιχειρήσεις των μελών του. Κατά το τελευταίο πεντάμηνο στο πρότυπο του δικτύου καταστημάτων Proton προσαρμόστηκαν ακόμη εννέα σούπερ μάρκετ. Σήμερα περισσότερα από 180 καταστήματα μελών του ομίλου λειτουργούν βάσει των προδιαγραφών οργάνωσης και λειτουργίας του δικτύου Proton. Το σχετικό project, αν και προσφέρει σημαντικά οφέλη σε όσους εντάσσονται σε αυτό, απαιτεί επενδυτικό κεφάλαιο που δύσκολα μπορούν να εξασφαλίσουν οι «μικροί» της αγοράς. Αυτός, άλλωστε, είναι ο λόγος που η οριζόντια εφαρμογή της ενιαίας ταυτότητας εξελίσσεται με βραδείς ρυθμούς.

σελφ σερβις (T. 473)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION