σελφ σερβις - Retail Manager: Ίσιωμα!

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Management

Retail Manager: Ίσιωμα!

27 Ιουλίου 2010 | 14:28 Γράφει ο Νικόλας   Παπαδημητρίου Topics: Editorial

Retail Manager: Ίσιωμα!

Η μηχανή μπούκωσε! Είναι φανερό: το μοντέλο της, βάσει των προδιαγραφών του, δεν ανταποκρίνεται στις εντολές του χειριστή – απεναντίας, η εμμονή σε τέτοιες εντολές τη βραχυκυκλώνει!

Ο εκνευρισμός είναι έκδηλος, καθόσον η τεχνολογική ασυμβατότητα της μηχανής προς τις εντολές που λαμβάνει, καταδεικνύονται ως «ανικανότητα» του χειριστή, για την οποία αυτός ενοχοποιείται και, κυρίως, καλείται να αναπληρώνει το μηχανικό έργο με υπέρογκο προσωπικό κόστος! Έτσι βιώνεται ψυχολογικά το δράμα μιας κοινωνίας, πειθαναγκασμένης να ανταποκριθεί σε αποφάσεις, που αγνοούν τις ιδιορρυθμίες της λειτουργίας της και των δυνατοτήτων αύξησης της αποδοτικότητάς της.

Αυτό που σήμερα πληρώνει η ελληνική κοινωνία δεν είναι τόσο το δημόσιο χρέος και η ανελαστικότητα των πιστωτών της ή η ατολμία κι η αφροσύνη του πολιτικού συστήματός της. Είναι και αυτά, αλλά κατά μείζονα λόγο είναι η ασυμβατότητά της, λόγω ιστορίας και κυρίως μεγεθών (γεωγραφικών, πληθυσμιακών, οικονομικών), με τις συλλήψεις για τον, τάχα νομοτελή, τρόπο λειτουργίας του οικονομικού μοντέλου της «ελευθερίας των αγορών», που υποτίθεται ότι «πρέπει» να είναι ομοιογενής σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Τι κι αν αποδεδειγμένα οι προϋποθέσεις αυτής της «ελευθερίας», λειτουργώντας στην ονομαστική τους αξία στη λιλιπούτεια αγορά μας, οδηγούν ταχύτατα σε συγκεντρώσεις οικονομικής ισχύος ολιγοπωλιακού ή μονοπωλιακού χαρακτήρα, καθιστώντας την κοινωνία όμηρο των μεγάλων συμφερόντων, αρκεί και μόνον οι έννοιες του «ολιγοπωλίου» και του «μονοπωλίου» να μην γίνονται κατηγορήματα του ρόλου διαμεσολάβησης του «κακού», «σπάταλου», «διεφθαρμένου» κοκ κράτους υπέρ της κοινωνίας!

Είναι τρέλα όσο, άλλωστε, και η προσδοκία ότι, μέσω της εκτράχυνσης της έμμεσης φορολογίας και του βίαιου αποπληθωρισμού των εισοδημάτων, θα πέσουν οι τιμές. Πάνε, λοιπόν, να μας ξεκάνουν, διότι όταν, ίσως, επιτευχθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο η πτώση των τιμών, η κοινωνία, απλώς, θα έχει γίνει ίσιωμα!

σελφ σερβις (T. 397)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION