σελφ σερβις - Ηχηρά «λουκέτα» εργοστασίων σε Πλατύ Ημαθίας και Κάτω Αχαϊά

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βιομηχανία

Ηχηρά «λουκέτα» εργοστασίων σε Πλατύ Ημαθίας και Κάτω Αχαϊά

19 Ιουνίου 2019 | 12:13 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Αγορά

Σταματά η παραγωγή του συμπυκνωμένου γάλατος εβαπορέ Γάλα Βλάχας, μετά την απόφαση της Δέλτα Τρόφιμα να κλείσει, μετά από 45 χρόνια λειτουργίας, το εργοστάσιο παραγωγής του στο Πλατύ Ημαθίας –ένα μεταξύ των έξι της εταιρείας στη χώρα–, κρίνοντας ασύμφορη τη λειτουργία του.

Η σχετική απόφαση ελήφθη, στο πλαίσιο εξορθολογισμού του λειτουργικού κόστους των θυγατρικών του ομίλου Vivartia στην Ελλάδα. Το Γάλα Βλάχας Εβαπορέ θα εξακολουθήσει να παράγεται για λογαριασμό της εταιρείας αλλού στην Ευρώπη. Σημειώνουμε ότι το εν λόγω εργοστάσιο ανήκε ως το 2006 στη Nestlé, από την οποία το εξαγόρασε η (ακόμα τότε) Δέλτα Συμμετοχών, «ανταλλάσσοντάς» το με το εργοστάσιό της παγωτού στον Ταύρο, το οποίο η Nestlé μεταπώλησε το 2016 στη Froneri, που του έβαλε «λουκέτο» το φθινόπωρο του 2017. Ασύμφορη τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου της στην Κάτω Αχαϊά έκρινε και η Frigoglass, κλείνοντάς το, όπως αντίστοιχα έπραξε μεταξύ 2014 και 2016 στη Βόρειο Αμερική, την Τουρκία και την Κίνα.

Είχε προηγηθεί μια δεκαετία προσπαθειών συγκράτησης του λειτουργικού του κόστους, μέσω περικοπών προσωπικού και μισθών και αναδιάρθρωσης της παραγωγής, χωρίς να αποτραπεί η σωρευτική δημιουργία ζημιών ύψους 10 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος, σημειώνουμε, διαθέτει παραγωγικές μονάδες σε Νιγηρία, Ινδία, Ινδονησία, Νότια Αφρική, Ρουμανία και Ρωσία, συνεργαζόμενος με σημαντικούς παγκόσμιους πελάτες, όπως εμφιαλωτές της The Coca-Cola Company και της Pepsi, ζυθοποιούς της Heineken, Diageo, Carlsberg και AB InBev και γαλακτοβιομήχανους σαν τη Nestlé και τη Danone. Στην ανεργία βγαίνουν, έτσι, οι 76 εργαζόμενοι του πρώτου εργοστασίου και οι 92 του δεύτερου, έστω κατά νόμον αποζημιωμένοι ή και με πρόσθετες παροχές...

σελφ σερβις (T. 495)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Άρτος & αρτοσκευάσματα: Η υπόθεση έχει πολύ ψωμί...

Οι πωλήσεις της ευρείας κατηγορίας του ψωμιού και των αρτοσκευασμάτων ακολουθούν αυξητική τάση, πράγμα στο οποίο συντελούν η έντονη κινητικότητα στην αγορά, με λανσαρίσματα νέων καινοτόμων προϊόντων και ένταση των προσφορών. Εντυπωσιακή είναι και η αύξηση του μεριδίου των PL. Στο μεταξύ, η αντιδικία συμφερόντων, μεταξύ της παραδοσιακής λιανικής στα εν λόγω προϊόντα από τη μια πλευρά και των σούπερ μάρκετ και της αρτοβιομηχανίας από την άλλη, φαίνεται ότι περνά σε νέα φάση.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION