σελφ σερβις - Βιομηχανία Τροφίμων: Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βιομηχανία

Βιομηχανία Τροφίμων: Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας

20 Ιουλίου 2017 | 09:56 Γράφει ο Ευάγγελος  Καλούσης Topics: Συνέντευξεις-Πρόσωπα

Ευάγγελος Καλούσης, Πρόεδρος ΣΕΒΤ

Διατηρώντας έναν κύριο ρόλο στην οικονομία της χώρας, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών παραμένει ένας κλάδος δυναμικός, ανταγωνιστικός και εξωστρεφής.

H επταετία 2009 – 2016 ήταν βέβαια ιδιαίτερα δύσκολη για την οικονομία της χώρας μας, με επιπτώσεις τόσο στους πολίτες όσο και σε ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο. Η σημαντική μείωση του οικογενειακού εισοδήματος, η αύξηση του ΦΠΑ, η αύξηση της φορολογίας, η έλλειψη ρευστότητας, καθώς και οι ειδικοί φόροι στα τρόφιμα & ποτά, είχαν σοβαρή επίδραση στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, καθώς και στην ψυχολογία τους.

Παρά την οικονομική δυσκολία της εξαετίας 2009-2015, ο κλάδος κατέχει σήμερα το 25% της βιομηχανικής παραγωγής, με τη δραστηριοποίηση στον κλάδο 1.225 επιχειρήσεων και πωλήσεις που ξεπερνούν τα 14,2 δισ. ευρώ. Η διατροφή αποτελεί το 8% στο σύνολο του ΑΕΠ της χώρας. Επίσης, ο κλάδος καταγράφει εξαγωγές που υπερβαίνουν τα 4,5 δισ. ευρώ, κι απασχολεί περισσότερους από 360.000 άμεσα και έμμεσα εργαζόμενους.

Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών έχει ξεκάθαρους στόχους που αφορούν στο πώς μπορεί να προσφέρει ουσιαστικό έργο στην ανάπτυξη της οικονομίας, και ειδικότερα στους τομείς της Ανταγωνιστικότητας, της Εξωστρέφειας, της Καινοτομίας και της προώθησης Νέων Επενδύσεων.

Δεδομένης της οικονομικής κρίσης, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας συνίσταται στην υιοθέτηση δράσεων με ουσιαστικό διαρθρωτικό περιεχόμενο. Όσον αφορά στην εξωστρέφεια, στοχεύουμε στην παραγωγή προϊόντων που ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητά τους και την ποιοτική τους υπεροχή, στηρίζουν την ελληνική αγροτική παραγωγή και προάγουν την ελληνική διατροφή. Προωθούμε την καινοτομία μέσα από ουσιαστικές δράσεις, όπως ο Διαγωνισμός ECOTROPHELIA, καθώς και η Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα και τα Brokerage Events, με στόχο να δοθεί ώθηση και σε νέες επενδύσεις.

Αντιμετωπίζοντας τις αντιξοότητες με σθένος, ζήλο και σκιαγραφώντας το μέλλον με αισιοδοξία και με δημιουργικό πνεύμα, είμαστε σίγουροι ότι με τη βοήθεια της πολιτείας μπορούμε να αποτελέσουμε έναν από τους βασικούς και ουσιαστικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας για ένα βιώσιμο μέλλον.

σελφ σερβις (T. 473)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION