Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
Οι αυτοματισμοί δεν φτάνουν παντού με την ίδια ταχύτητα
Οι εταιρείες τεχνολογίας προτείνουν λύσεις αυτοματοποίησης, υποσχόμενες αύξηση της παραγωγικότητας και καλύτερη εμπειρία για τον αγοραστή. Ωστόσο, συντρέχουν αρκετοί λόγοι, που μας κάνουν να σκεφτόμαστε ότι το επιδιωκόμενο εκ μέρους των εταιρειών τεχνολογίας δεν είναι και αυτό που μέλλει τελικά να συμβεί, ειδικά όπου οι αυτοματισμοί επηρεάζουν τη σχέση επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων.
Τάσος Αθανασόπουλος, Ελληνικά Κελάρια Οίνων Δ. Κουρτάκης ΑΕ: Γιατί το επώνυμο ελληνικό κρασί πωλείται ακριβά
Εξηγώντας το γιατί το επώνυμο εμφιαλωμένο ελληνικό κρασί πωλείται ακριβά, ο κ. Τάσος Αθανασόπουλος, εμπορικός διευθυντής της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Δ. Κουρτάκης ΑΕ, αναφέρεται στους υψηλούς φόρους, το μεταφορικό κόστος, όπως και σε μια τάση επίδειξης του πελάτη, που την εκμεταλλεύεται δεόντως η εστίαση. Επισημαίνει δε ότι η προτίμηση του χύμα κρασιού αντιμετωπίζεται μόνο με την εκπαίδευση του καταναλωτή, ενώ τονίζει ότι, αν και οι οινοποιοί στοχεύουν στρατηγικά στις διεθνείς αγορές, η γραφειοκρατία δυσκολεύει τις εξαγωγές.
Η εμπειρία της μείωσης του ΦΠΑ
Μετ’ εμποδίων έγινε από την οργανωμένη λιανική η προσαρμογή των τιμών στα προϊόντα που μειώθηκε ο ΦΠΑ. Πάντως, η ανατιμολόγηση εφαρμόσθηκε στην ώρα της. Έτσι οι τιμές ήταν αλλαγμένες στο σύνολο της αγοράς το πρωί της 20ης Μαΐου, βάσει των προβλέψεων της σχετικής διάταξης του Υπουργείου Οικονομικών.
Τα υπερ-πλεονάσματα βλάπτουν την οικονομία
Το Πρόγραμμα Σταθερότητας 2019-2022, που υπέβαλλε το Υπουργείο Οικονομικών το Μάιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ακολουθεί τη συνταγή της δημοσιονομικής πολιτικής των ετών 2016-2019, βάση της οποίας είναι η δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ και υπερπλεονασμάτων, στηριγμένων στη συγκράτηση των δαπανών. Με άλλα λόγια, το κράτος θα εξακολουθήσει να «υπεξαιρεί» με το ένα του χέρι τα σχετικά ποσά από τα εισοδήματα της κοινωνίας και με το άλλο του θα αναδιανέμει ένα μέρος τους.
Η ΕΚΕ μοχλός μεγέθυνσης των μικρών επιχειρήσεων
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) είναι ένας όρος σχετικά καινούργιος στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη και κυρίως στην βόρεια Αμερική, η συγκεκριμένη έννοια έχει επεκταθεί σε όλες τις εκφάνσεις της παραγωγικής δράσης, ανεξάρτητα από το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρει μια επιχείρηση, αλλά και από το μέγεθός της. Τα διαφορετικά πρότυπα κατανάλωσης έχουν οδηγήσει πλέον σε ένα διαφορετικό μοντέλο καταναλωτή, ο οποίος ζητά όλο και περισσότερο να συναλλάσσεται με επιχειρήσεις οι οποίες αποδεικνύουν συστηματικά την κοινωνική και περιβαλλοντική τους ευαισθησία, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους.
Πανόραμα Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης
Η Global Sustain διοργανώνει για δεύτερη φορά το «Πανόραμα Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης», με θέματα, μεταξύ άλλων, τις νέες τάσεις στην επαλήθευση των GRI Standards, τις εξελίξεις στην εταιρική υπευθυνότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, τις βέλτιστες πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού, την υπεύθυνη εφοδιαστική αλυσίδα κ.ά.
Γιάννης Σιδέρης, Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο«Στην έναρξη του 2020 θα διαβουλευτούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στο επίπεδο τόσο του ΕΟΑΝ και των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης όσο ... Topics: Βιομηχανία,Ενέργεια/Περιβάλλον,Συνέντευξεις-Πρόσωπα
Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Γ. Γ. Εμπορίου & Καταναλωτή: Υπέρ της ελεύθερης οικονομίας και του υγιούς ανταγωνισμούΤρεις θεσμικές παρεμβάσεις για την ορθότερη λειτουργία της αγοράς προαναγγέλλει στη συνέντευξή του στο σελφ σέρβις ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Γενικ... Topics: Βιομηχανία,Λιανεμπόριο,Συνέντευξεις-Πρόσωπα