σελφ σερβις - Τρέχον Τεύχος

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντυπη Έκδοση

Marketing Week
Τεύχος: 493

Κυκλοφορία: 19/4/2019 Κυρίως Θέμα:Search Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Λιανεμπόριο

Πολλές επισκέψεις για ψώνια, σε πολλά καταστήματα
Ο Έλληνας καταναλωτής σήμερα είναι πελάτης πολλών, ταυτόχρονα, καταστημάτων τροφίμων, τα οποία επισκέπτεται με αυξημένη συχνότητα. Κύριο κανάλι για τις αγορές του είναι το σούπερ μάρκετ, λόγω της εξοικονόμησης χρόνου και χρημάτων, ποικιλίας προϊόντων και εξυπηρέτησης που του προσφέρει, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια πανελλήνια έρευνα πελατών σούπερ μάρκετ του ΙΕΛΚΑ, στην οποία ερευνάται η εξέλιξη της «πολυκαναλικής» αγοραστικής συμπεριφοράς των Ελλήνων.

Βιομηχανία

Εντομοκτόνα-Εντομοαπωθητικά: Σταθερότητα πωλήσεων μετά τη σημαντική ανάπτυξή τους το 2018
Η περσινή χρονιά έφερε γενναία αύξηση πωλήσεων σε όγκο και αξία σχεδόν σε όλες τις υποκατηγορίες της εποχικής αγοράς των εντομοκτόνων και εντομοαπωθητικών προϊόντων, δεδομένων των βάσιμων ανησυχιών της κοινωνίας για τις μεταδιδόμενες ασθένειες, μέσω των εντόμων, και της ανεπάρκειας των δημόσιων ψεκασμών για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Φέτος, πάντως, δεν αναμένεται σημαντική διαφοροποίηση των πωλήσεων της κατηγορίας συγκριτικά με το 2018, καθώς η προωθητική πίεση στο πλαίσιό της είναι ήδη υψηλή, εκπαιδεύοντας τον καταναλωτή να αγοράζει όχι την «καλύτερη» μάρκα, αλλά τη μάρκα που διατίθεται υπό προσφορά την ημέρα που πηγαίνει για ψώνια. Ωστόσο, ο καταναλωτής σήμερα ζητά όλο και πιο ασφαλή και φυσικά προϊόντα για την προστασία του και οι παραγωγοί λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τις απαιτήσεις του, ανταγωνιζόμενοι στις καινοτομίες.

Νομοθεσία

Μακεδονικά σήματα: Δεν αλλάζουν δικαιώματα- υποχρεώσεις
Πολύς θόρυβος «για το τίποτα» δημιουργήθηκε σχετικά με την κατοχύρωση των «Μακεδονικών σημάτων», λέει υψηλόβαθμος παράγοντας του Υπ. Οικονομίας, αποδίδοντάς τον στην προεκλογική πολιτική τριβή. Όπως τονίζει, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν ορίζει ούτε νέα δικαιώματα ούτε νέες υποχρεώσεις σε ό,τι αφορά τους αρμόδιους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, που εμπλέκονται σε ζητήματα και διαδικασίες σχετικές με κατοχυρώσεις των εμπορικών σημάτων.

Οικονομία

Η κατάσταση του εγχώριου εμπορίου και η προοπτική του
Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ) της EΣΕΕ διεξήγαγε και παρουσίασε πρόσφατα για 18ο συναπτό έτος την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου, στην οποία περιλαμβάνονται η ανάλυση του οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα το 2018, η γενική εικόνα του εγχώριου εμπορίου, οι εξελίξεις κι η διάρθρωση της απασχόλησης στον κλάδο, καθώς και μια δειγματοληπτική συλλογή των οικονομικών δεδομένων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πέντε βασικά συμπεράσματα προκύπτουν, λοιπόν, από την επεξεργασία του υλικού της έρευνας, επεξεργασία καταγραφής και ανάλυσης των συνεπειών της μακροχρόνιας ύφεσης στο εμπόριο, καθώς και διαπίστωσης των τάσεων της αγοράς του.

Θεσμικά

Γενική Συνέλευση ΣΕΒΤ: Το αποτύπωμα της κρίσης στη λιανική και τη μεταποίηση
Επενδύσεις η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 1,4 δισ. ευρώ πραγματοποίησε η οργανωμένη λιανική από το 2013 έως σήμερα, δίνοντας έμφαση στις δομές των δικτύων πωλήσεων και στις υποδομές logistics. Πρόκειται για μια περίοδο στην οποία τα δίκτυα των αλυσίδων αναδιαρθρώθηκαν και συγκεντροποιήθηκαν ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα, ενώ θα αναμενόταν οι αλυσίδες του κλάδου να αυξήσουν τα καταστήματά τους, ο συνολικός αριθμός τους μειώθηκε, όπως εξάλλου και ο τζίρος τους.

Management

Αλέξανδρος Δανιηλίδης, Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Επενδύουμε στην ανάπτυξη
Σε μια πιο ισορροπημένη φορολόγηση των προϊόντων της ζυθοποιίας ευελπιστεί ο κ. Αλέξανδρος Δανιηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, ενώ θέτει ζήτημα κάλυψης των ελλείψεων στα δίκτυα διανομής. Την τρέχουσα τριετία, όπως τονίζει, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα υλοποιήσει επενδύσεις 43 εκατ. ευρώ, θα εντείνει τις εξαγωγές της, ανοίγοντας κατά προτεραιότητα την αγορά των ΗΠΑ, θα προωθήσει τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και θα υποστηρίξει περαιτέρω τους Έλληνες παραγωγούς κριθαριού.

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION