σελφ σερβις - Τρέχον Τεύχος

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντυπη Έκδοση

Marketing Week
Τεύχος: 489

Κυκλοφορία: 20/12/2018 Κυρίως Θέμα:Search Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Λιανεμπόριο

Η Lidl και όλοι οι άλλοι
Το discount στην ελληνική αγορά είναι από την έναρξη της μακράς ύφεσης αποκλειστικά μοναδικό και μονοσύλλαβο φαινόμενο: Lidl. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι η γερμανική εταιρεία, χωρίς άγχος, βιασύνες και ανταγωνιστική πίεση, αξιοποίησε και αξιοποιεί μεθοδικά και ποικιλοτρόπως, κατά βούληση και συγκυρία, όλα τα πλεονεκτήματα που της δίνουν η μονοπωλιακή της θέση στο discount, οι επιπτώσεις της κρίσης και ο ίλιγγος της συγκεντροποίησης στην αγορά των κλασικών σούπερ μάρκετ.

Βιομηχανία

Εξαγωγές τροφίμων - ποτών: Δυνατότητες για ισχυρότερη ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια
Ο μεγαλύτερος βιομηχανικός κλάδος στην Ελλάδα είναι των τροφίμων-ποτών, αφού σε αυτόν αναλογεί περίπου το 36% της συνολικής απασχόλησης, το 29% των συνολικών εσόδων και το 28% της αξίας παραγωγής της μεταποίησης (στοιχεία 2016). Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, του ΙΟΒΕ και της Pwc το 2016 (έρευνες Ιουνίου 2018) η ελληνική βιομηχανία τροφίμων-ποτών περιλάμβανε 15.799 επιχειρήσεις, ήτοι το 26,4% του συνόλου των επιχειρήσεων της εγχώριας μεταποίησης, με κύκλο εργασιών 15,1 δισ. ευρώ, απασχολώντας περί τις 111.000 εργαζόμενους.

Οικονομία

Επενδύσεις: Θεμέλιο της ανάπτυξης, η μεγέθυνση των παραγωγικών υποδομών
Μια βασική θέση που εκφράζει τις παραγωγικές τάξεις, τουλάχιστον τα θεσμικά τους όργανα, και τα οικονομικά επιτελεία του τόπου, είναι ότι ο μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας σε ανοικτή, εξωστρεφή και παραγωγική απαιτεί την κινητοποίηση σημαντικών ιδιωτικών επενδύσεων, την ένταση των δημόσιων, αλλά και την προώθηση των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης σε υποχρηματοδοτούμενους τομείς της οικονομίας.

Θεσμικά

Natural & Organic 2018 και Web Summit 2018
Εντυπωσιακή ήταν η εθνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Natural & Organic 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας μεταξύ 14 και 15 Νοεμβρίου.

Υπηρεσίες

Φωτισμός: Τέχνη οικονομίας και διαφοροποίησης
Η ποικιλία και οι δυνατότητες των τεχνολογιών φωτισμού του εμπορικού χώρου σήμερα υπερβαίνουν κατά πολύ το θεωρούμενο ως «κοινά αποδεκτό» φωτιστικό αποτέλεσμα προηγούμενων εποχών. Τίποτα πια δεν είναι «κοινά αποδεκτό», εφόσον η αύξηση των σχετικών τεχνολογικών δυνατοτήτων δημιουργεί υποχρέωση διακριτής διαφοροποίησης του εμπορικού χώρου κάθε επιχείρησης από τις άλλες.

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION