σελφ σερβις - Τρέχον Τεύχος

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντυπη Έκδοση

Marketing Week
Τεύχος: 488

Κυκλοφορία: 20/11/2018 Κυρίως Θέμα:Search Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Λιανεμπόριο

Δέσποινα Κατσώχη, «ΑΚΟΣ»: Μέριμνα για την αγωγή της κοινωνίας σε ένα τρόπο ζωής υγιή
«Η συνεργασία της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας με φορείς της αγοράς χρειάζεται πριν απ’ όλα για τη αγωγή της κοινωνίας σε ένα τρόπο ζωής υγιή, χωρίς εμμονές, φοβίες και άγχη», τονίζει η δρ. Δέσποινα Μ. Κατσώχη, ακτινοθεραπεύτρια-ογκολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου RWTH Aachen FEBU, επιστημονικός συνεργάτης του ΔΘΚΑ Υγεία και πρόεδρος της επιστημονικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Άκος-Θεραπεία σώματος και ψυχής».

Βιομηχανία

Κατεψυγμένα προϊόντα: Ανεβάζει θερμοκρασία ο τζίρος της κατάψυξης
Πέρυσι μεταξύ των βασικών κατηγοριών τροφίμων πραγματική αύξηση της κατανάλωσης διαπιστώθηκε μόνο στα κατεψυγμένα τρόφιμα, δεδομένου ότι προσφέρουν πιο οικονομικές λύσεις στους καταναλωτές από τα φρέσκα προϊόντα, αλλά και πιο πρακτικές στην κουζίνα. Η σχετική τάση, που είναι αισθητή ήδη από το 2015, επιβεβαιώνεται και φέτος, εμπνέοντας αισιοδοξία τις επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες επενδύουν συστηματικά στην καινοτομία και τις προωθήσεις για τη στήριξη των πωλήσεων και των μεριδίων τους, όπως άλλωστε και στην εξαγωγική δραστηριότητα. Φέτος, πάντως, αναμένεται μια άνοδος στις τιμές των κατεψυγμένων λαχανικών, εξαιτίας προβλημάτων στη φετινή ευρωπαϊκή εσοδεία των κηπευτικών.

Οικονομία

Οικογενειακοί προϋπολογισμοί 2017
Πέρυσι οι συνολικές μηνιαίες δαπάνες των νοικοκυριών ανήλθαν στα 5,769 δισ. ευρώ, υψηλότερα εκείνων του 2016 κατά 1% ή κατά 55,697 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση μηνιαία δαπάνη ανά νοικοκυριό διαμορφώθηκε στα 1.414,09 ευρώ (αύξηση 1,6%), σύμφωνα με την πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ «Οικογενειακοί Προϋπολογισμοί 2017». Με άλλα λόγια, η μέση δαπάνη ανά νοικοκυριό το 2017 αυξήθηκε κατά 22,06 ευρώ το μήνα ή ανά άτομο κατά 8,57 ευρώ. Αν ενταχθεί στον υπολογισμό η μεταβλητή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του 2017 (0,7%), η μέση μηνιαία δαπάνη ανά άτομο διαμορφώθηκε στα 9,74 ευρώ, δηλαδή κατά ένα κιλό αρνάκι!

Θεσμικά

Ελλα-δικά Μας: Στα 48 τα μέλη της πρωτοβουλίας
Μετά την ένταξη πρόσφατα στην πρωτοβουλία Ελλα-δικά Μας της μεσσηνιακής εταιρείας Πυρήνας ΑΕ, που δραστηριοποιείται από την δεκαετία του 1960 στην παραγωγή ακατέργαστου πυρηνελαίου και πυρηνοξύλου από τον ελαιοπυρήνα, και της πατρινής εταιρείας Χιών ΑΒΕΕ, πρωτοπόρας στον κλάδο της επεξεργασίας θαλασσινού αλατιού από το 1935, ο αριθμός των επιχειρήσεων που μετέχουν στους κόλπους της, με σκοπό την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και την ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, ανήλθε στις 48.

Υπηρεσίες

Επαγγελματική ψύξη: Τα περιθώρια της μετάβασης στα φυσικά ψυκτικά μέσα στενεύουν
Η συγκυρία του μεταβατικού καθεστώτος κατάργησης στην Ευρώπη ως το 2022 της παραγωγής και της χρήσης του ψυκτικού υγρού Freon 404, με το οποίο λειτουργούν τα τρία στα τέσσερα επαγγελματικά ψυγεία της οργανωμένης λιανικής στη χώρα, σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή θέσπιση απαιτήσεων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης εν γένει του επαγγελματικού εξοπλισμού, υποχρεώνουν τις επιχειρήσεις του κλάδου σε άμεσο επενδυτικό προγραμματισμό για ανταπόκριση στα αιτούμενα.

Μόνιμες Στήλες

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION