σελφ σερβις - Τρέχον Τεύχος

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντυπη Έκδοση

Marketing Week
Τεύχος: 477

Κυκλοφορία: 23/11/2017 Κυρίως Θέμα:Search Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Λιανεμπόριο

Βόρεια Ελλάδα; Η κρίση γονάτισε παραγωγικές κι εμπορικές επιχειρήσεις
Αναγκαστική αναδιάρθρωση του παραγωγικού, βιομηχανικού και εμπορικού ιστού της Βόρειας Ελλάδας επέφερε η κρίση των τελευταίων ετών, ενόσω ακόμη συνεχίζεται. Το αποτέλεσμα ήταν ότι χάθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ επενδύσεων, ενώ τα «λουκέτα» έχουν αλλάξει τη μορφή της μεταποίησης στη Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες, τουλάχιστον μέχρι την έναρξη της κρίσης διέθεταν έναν αξιόλογο βιομηχανικό ιστό.

Βιομηχανία

Κατεψυγμένα προϊόντα: Η κρίση ευνοεί τη ζήτησή τους
Η φετινή χρονιά ήδη στο πρώτο της τρίμηνο δημιούργησε ένα σοκ. Οι πωλήσεις σε αξία στα σούπερ μάρκετ έπεσαν κατά 4% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Η μεγαλύτερη μείωση και σε αξία και σε όγκο πωλήσεων διαπιστώθηκε σε μία από τις πλέον βασικές κατηγορίες των ειδών διατροφής, στα γαλακτοκομικά. Μεταξύ των έντεκα πιο βασικών κατηγοριών προϊόντων πραγματική αύξηση της κατανάλωσης διαπιστώθηκε μόνο στα κατεψυγμένα τρόφιμα. Η αύξηση των πωλήσεών τους έφτασε το 7,5% σε όγκο και το 4,1% σε αξία σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Η δυναμική της κατηγορίας είχε ήδη φανεί από την εποχή της επιβολής των capital control…

Οικονομία

Οικογενειακοί προϋπολογισμοί 2016: Κάθοδος χωρίς τέρμα
Ίλιγγο προκαλούν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη συρρίκνωση του «καλαθιού της νοικοκυράς» στα χρόνια της κρίσης, καθώς πιστοποιούν ότι μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στερούνται ακόμα και απολύτως απαραίτητα είδη διατροφής. Η μείωση των δαπανών των νοικοκυριών, όπως καταγράφεται στην πρόσφατη έρευνα των οικογενειακών προϋπολογισμών της ΕΛΣΤΑΤ –διαρκής από το 2008–, συνεχίστηκε την περασμένη χρονιά, σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Θεσμικά

ΙΟΒΕ: Μελέτη για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ένδειας
Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, με θέμα «Η Τράπεζα Τροφίμων ως μέσο αντιμετώπισης της επισιτιστικής ένδειας στην Ελλάδα», που παρουσιάστηκε επίσημα στις 24 Οκτωβρίου σε ειδική εκδήλωση, λόγω της κρίσης στη χώρα μας έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των ατόμων που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια ή ένδεια.

Υπηρεσίες

Το barcode στην εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου
Μετά από 50 χρόνια πετυχημένης πορείας, το σύστημα barcode βρίσκεται μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ιστορίας του, δεδομένου ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο δημιουργεί μια άνευ προηγουμένου πολυπλοκότητα στον τομέα της ιχνηλασιμότητας.

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION