σελφ σερβις - Τρέχον Τεύχος

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντυπη Έκδοση

Marketing Week
Τεύχος: 476

Κυκλοφορία: 24/10/2017 Κυρίως Θέμα:Search Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Λιανεμπόριο

ΜΥΣΥΦΑ: Εν αναμονή της νέας λίστας του ΕΟΦ
Η πρόσφατη εγκύκλιος-πρόσκληση του ΕΟΦ προς τις φαρμακευτικές εταιρείες να υποβάλουν αιτήσεις ένταξης των προϊόντων τους στον κατάλογο των ΓΕΔΙΦΑ (Γενικής Διάθεσης Φαρμάκων), δηλαδή της υποκατηγορίας των ΜΥΣΥΦΑ (Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων), που επιτρέπεται να πωλούνται και από τα σούπερ μάρκετ, ανατάραξε τα ασάλευτα εδώ κι ένα χρόνο νερά του αμφιλεγόμενου ζητήματος της απελευθέρωσης της πώλησης των ΜΥΣΥΦΑ, ανακινώντας το θέμα και πυροδοτώντας αντιδράσεις.

Βιομηχανία

Προϊόντα Καθαρισμού: Αδιάκοπος «πόλεμος» προσφορών σε όλα τα είδη
Σε ένα περιβάλλον διαρκώς μεταβαλλόμενο τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της οικονομικής ύφεσης και των επιπτώσεών της, της εξαντλητικής λιτότητας, αλλά και των μεγάλων αλλαγών στον χάρτη του λιανεμπορίου, θα ήταν αδύνατον να μείνει ανεπηρέαστος ο κλάδος των προϊόντων της οικιακής καθαριότητας και υγιεινής. Στην κάμψη, λοιπόν, της ζήτησης των προϊόντων του οι προμηθευτές απάντησαν εξ αρχής με έντονα προωθητικά προγράμματα, μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές, προσπαθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τα μερίδιά τους. Το αποτέλεσμα της στρατηγικής εκπτώσεων ήταν και παραμένει, όμως, η σημαντική μείωση πωλήσεων της κατηγορίας σε αξία. Για παράδειγμα, το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016 οι πωλήσεις σε αξία των επιμέρους κατηγοριών της εν λόγω αγοράς εξακολούθησαν να υποχωρούν: Στα υγρά πιάτων κατά 6,6%, στα υγρά απορρυπαντικά ρούχων κατά 1,6%, στα ενισχυτικά πλύσης κατά 5% και στα χλωροκαθαριστικά κατά 10,5%.

Οικονομία

Επιστρέφει το μούδιασμα
Με την ολοκλήρωση των γερμανικών εκλογών η περίοδος «εκεχειρίας» για την Ελλάδα τελείωσε. Μπορεί δε οι νέοι συσχετισμοί στο γερμανικό πολιτικό σύστημα να απομάκρυναν το Β. Σόιμπλε από το Eurogroup, δεν αναμένεται, όμως, να φέρουν χαλάρωση στις απαιτήσεις των πιστωτών για ακλόνητη δημοσιονομική πειθαρχία στη χώρα, με κάθε κόστος. Η τάση αυτή ενισχύεται, δεδομένου πως ουδείς στην Ευρώπη –όχι πια μόνο στην Αθήνα– διατίθεται να συζητήσει για ένα νέο χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης της Ελλάδας, μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Θεσμικά

Βασίλης Κόκκαλης, Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: Μέριμνες για την ενίσχυση της εγχώριας πρωτογενούς παραγωγής
Την άμεση έκδοση του ηλεκτρονικού τιμολόγιου, την εγκατάσταση scanner στα τελωνεία και τη δημιουργία μιας αυτόνομης υπηρεσίας ελέγχων προαναγγέλλει σε αποκλειστική του συνέντευξη στο σελφ σέρβις ο κ. Βασίλης Κόκκαλης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι με τις τρεις αυτές παρεμβάσεις θα καταπολεμηθεί το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων και της μαύρης διακίνησης στον αγροτικό τομέα.

Υπηρεσίες

Anuga 2017: Κατά 30% αυξημένη ελληνική συμμετοχή φέτος
Ο Enterprise Greece διοργάνωσε την επίσημη Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας στην Anuga 2017, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία (7-11 Οκτωβρίου), προβάλλοντας περισσότερους από 7.400 εκθέτες από 107 χώρες.

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION