σελφ σερβις - Τρέχον Τεύχος

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντυπη Έκδοση

Marketing Week
Τεύχος: 474

Κυκλοφορία: 20/7/2017 Κυρίως Θέμα:Search Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Λιανεμπόριο

Οnline αγορές: Για την ώρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το φυσικό σούπερ μάρκετ
Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι online αγορές ειδών παντοπωλείου δεν πρέπει να δημιουργούν ανησυχία, τουλάχιστον για την ώρα, στις αλυσίδες των φυσικών καταστημάτων σούπερ μάρκετ. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το φυσικό κατάστημα θα συνεχίσει να είναι για αρκετά ακόμα χρόνια ο χώρος που οι Έλληνες θα κάνουν το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των αγορών τους σε είδη παντοπωλείου. Ωστόσο, επειδή η τεχνολογία εγκυμονεί το απρόοπτο, η προετοιμασία είναι απαραίτητη.

Βιομηχανία

Μπίρα: Αγώνας για τη συντήρηση της… στασιμότητας
Με ένα άμεσο φορολογικό βάρος ίσο με το 40% της τελικής τιμής του προϊόντος ήταν φυσικό οι πωλήσεις μπίρας, ενώ σε όγκο ασθμαίνουν, σε αξία να φαντάζουν αξιοζήλευτες! Τουλάχιστον η κατά κεφαλή ετήσια κατανάλωσή της στην Ελλάδα παραμένει στάσιμη, αλλά αυτό σχετίζεται με το προωθητικό πουσάρισμα που επιβάλει στις δυνάμεις της προσφοράς η εισοδηματική έκπτωση των καταναλωτών κι ο μεριδιακός ανταγωνισμός τους. Οι ζυθοποιοί, παρότι απογοητευμένοι από τα κλιματολογικά καπρίτσια, που δεν ευνόησαν φέτος την κατανάλωση του προϊόντος, αισιοδοξούν για ένα καλύτερο δεύτερο εξάμηνο, προσβλέποντας και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος μολονότι τούτο πέρυσι δεν δικαίωσε τις προσδοκίες τους. Οι ηγέτες της κατηγορίας εστιάζονται κυρίως στις καινοτομίες –την παραγωγή μηλίτη και light μπίρας– για το προσοδοφόρο άνοιγμα της κατηγορίας σε νέες κατευθύνσεις, ενόσω η συμμετοχή των ελληνικών μικροζυθοποιών στη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας κατανάλωσης του προϊόντος μεγαλώνει.

Οικονομία

Κάτω από τα όρια της φτώχιας ζει το 35,6% των Ελλήνων
Το «χάλκινο μετάλλιο της φτώχειας» κατέχει η Ελλάδα στην ΕΕ κι όχι μόνο δεν κινδυνεύει από την 4η στην κατάταξη Λετονία, αλλά και έχει εγγράψει σοβαρές υποθήκες για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής την δευτεραθλήτρια Ρουμανία. Ακλόνητη προς το παρόν στην πρώτη θέση φαίνεται να στέκεται η Βουλγαρία, αλλά ας μην αποκλείουμε τίποτε για το μέλλον.

Θεσμικά

Ιωάννης Τσιάλτας, ΕΦΕΤ: Η κυβέρνηση να βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του…
«Ο επίσημος έλεγχος των τροφίμων είναι ενιαίος και δεν τεμαχίζεται, υπηρετώντας σκοπιμότητες, συντεχνίες και μηχανισμούς. Θεωρώ ιδιαίτερα κρίσιμο η κυβέρνηση με παρέμβασή της να βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του…», τονίζει με συνέντευξή του στο σελφ σέρβις ο κ. Ιωάννης Τσιάλτας, πρόεδρος του ΕΦΕΤ, απαντώντας στις ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Οικονομίας, που, όπως αναφέρει, σχεδιάζουν νομοθετικές παρεμβάσεις, που διασπούν την ενιαία μορφή και λογική των ελέγχων του ΕΦΕΤ.

Υπηρεσίες

Το ελληνικό κρασί στη Vinexpo Bordeaux 2017
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης και προβολής του ελληνικού κρασιού, ο οργανισμός Enterprise Greece και οκτώ από τους καλύτερους Έλληνες οινοποιούς είχαν μία εξαιρετικά αναβαθμισμένη συμμετοχή στην 19η Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών Vinexpo Bordeaux 2017, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 18 και 21 Ιουνίου στη Γαλλία.

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION