σελφ σερβις - Τρέχον Τεύχος

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντυπη Έκδοση

Marketing Week
Τεύχος: 446

Κυκλοφορία: 26/1/2015 Κυρίως Θέμα:Search Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Λιανεμπόριο

Γιώργος Βογιατζάκης, Μαρινόπουλος ΑΕ: Υψηλές φιλοδοξίες
Η Μαρινόπουλος όχι μόνο επέστρεψε στην ανάπτυξη με διψήφιο ποσοστό ανόδου τζίρου το 2014, όχι μόνο εξασφαλίζει ρευστότητα που της δίνει τη δύναμη να επεκτείνει τον κύκλο των εξαγορών της, αλλά οραματίζεται τη στρατηγική συνένωση δυνάμεων μαζί της, σε πολυεθνικό πλαίσιο, για τη δημιουργία ομίλου αγορών ικανού να δαμάζει τις τιμές, όπως εξηγεί ο κ. Γιώργος Βογιατζάκης, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ομίλου.

Βιομηχανία

Γάλα & Γαλακτομικά προϊόντα: Στασιμότητα, σταθερότητα ή σημειωτόν;
Η αγορά του γάλακτος παρουσίασε πέρυσι πολλές ανακατατάξεις, καθώς οι νομοθετικές παρεμβάσεις για το προϊόν –ανεξαρτήτως κρίσεων για την επιτυχία τους ή τη ζημιά που προκαλούν– ανακατένειμαν τα μερίδια των διαφορετικών ειδών της μεταποιημένης μορφής του. Η αγορά των τυροκομικών, πάντως, εμφάνισε εξαιρετικά αποτελέσματα από άποψη πωλήσεων –«εξαιρετικά» για τα δεδομένα της συγκυρίας εννοείται–, ενώ αυτή του γιαουρτιού διάγει, όπως φαίνεται, περίοδο σχετικής σταθερότητας, αντίθετα προς τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα που πιέζονται ακόμα από πτωτικές τάσεις. Η αλήθεια είναι ότι όσο τα εισοδήματα των καταναλωτών παραμένουν ισχνά, η προϊοντική καινοτομία θα γίνεται εργαλείο για την αναδιανομή απλώς των εταιρικών μεριδίων σε προϊοντικές κατηγορίες, χωρίς δυναμικές επέκτασης, ενόσω κι αυτή θα υφίσταται τον ανελέητο ανταγωνισμό των προωθήσεων-προσφορών και των private label…

Οικονομία

Ο απολογισμός της ζοφερής εξαετίας
Τα ενθαρρυντικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον τζίρο των εμπορικών καταστημάτων από τις αρχές του καλοκαιριού και μετά δεν φαίνεται να βοήθησαν το λιανικό εμπόριο να γιορτάσει την πρώτη μετά ύφεσης(;) χριστουγεννιάτικη αγορά. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΕΕ, ακόμα μια χρονιά η αγοραστική κίνηση τις ημέρες των γιορτών κινήθηκε στον αστερισμό της ύφεσης, καθώς ο τζίρος ήταν μειωμένος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013 κατά 500 εκατ. ευρώ ή κατά 7,35%.

Θεσμικά

Νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για τους ΓΤΟ
Τη νέα νομοθεσία που θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη της ΕΕ να περιορίζουν ή να απαγορεύουν την καλλιέργεια φυτών που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) στην επικράτειά τους, ακόμα και αν αυτό επιτρέπεται σε επίπεδο ΕΕ, υπερψήφισε η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Management

Μάρκος Σκευοφύλαξ, BIZERBA: Ο πραγματικός εκσυγχρονισμός δημιουργεί τις ευκαιρίες
Η άμεση πρόσβαση και αξιοποίηση της πληροφορίας σε πραγματικό χρόνο και η διαχείριση πόρων για την εξασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού οφέλους με το μικρότερο δυνατό κόστος, είναι δύο από τα «κλειδιά» για την επιτυχή δράση ενός καλά οργανωμένου δικτύου πώλησης, τονίζει στη συνέντευξή του στο σελφ σέρβις ο κ. Μάρκος Σκευοφύλαξ, γενικός διευθυντής της Bizerba.

Υπηρεσίες

Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών
Στο «Θέατρον, Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος», πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου, η 5η τελετή απονομής των Εθνικών Βραβείων Εξυπηρέτησης Πελατών από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) υπό την αιγίδα του ΥΠΑΑΝ, του ΕΟΤ, του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και του ΣΕΚΕΕ. Το ΕΙΕΠ φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας, ενώ ο θεσμός των εν λόγω βραβείων, με κεντρικό μήνυμα #proudtoserve, συμπληρώνει μια πενταετία.

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION