σελφ σερβις - Τρέχον Τεύχος

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

Είσοδος Χρήστη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντυπη ΈκδοσηSearch Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Λιανεμπόριο

Κυκλοθυμικοί οι καιροί για το discount
Εξαιρετικά ευμετάβολη καταγράφεται η εξέλιξη του κύκλου εργασιών των discounter τους τελευταίους μήνες. Οι μετρήσεις της IRI Hellas δείχνουν ότι τα έσοδα των εκπτωτικών δικτύων εμφανίζουν έντονες αυξομειώσεις από μήνα σε μήνα, παρά μάλιστα την είσοδο της Aldi, που υπό φυσιολογικές συνθήκες έπρεπε να είχε οδηγήσει σε σταθερά ανοδική πορεία τον κλάδο του discount.

Βιομηχανία

Ενός φαύλου κύκλου... μύριοι έπονται
Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων-ποτών βαίνει στην ίδια τροχιά του φαύλου κύκλου των ελλειμμάτων, δημοσιονομικών και ανταγωνιστικότητας, στην οποία στροβιλίζεται σήμερα όλη η ελληνική κοινωνία κι η αγορά της, ζαλισμένη από τις συνέπειες της ύφεσης. Στο μεταξύ, ενώ η εισοδηματική κι εργασιακή κατάσταση των Ελλήνων επιδεινώνεται, συνειδητοποιείται ότι οι ωδίνες της ύφεσης θα είναι μακρού χρόνου κι ο τοκετός της ανάπτυξης αβέβαιος.

Νομοθεσία

Γαλακτοκομικά προϊόντα: Χωρίς ταυτότητα προέλευσης στην ΕΕ
Εν τέλει, επικράτησαν οι ξένες γαλακτοβιομηχανίες που εισάγουν στη χώρα μας και όσες χρησιμοποιούν πρώτη ύλη εξ αλλοδαπής! Έτσι ερμηνεύεται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ανέτρεψε την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης του γάλακτος. Η Επιτροπή απέρριψε το ελληνικό αίτημα περί υποχρέωσης αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος στις συσκευασίες των γαλακτοκομικών (γάλα, γιαούρτι κλπ) που ισχύει από 1ης Ιανουαρίου 2010.

  • Άλλα θέματα στην ίδια ενότητα
  • Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών
Οικονομία

Σε αγωνία διαρκείας η αγορά
Η αγορά εναγωνίως ζητάει μέτρα ανάπτυξης, αλλά οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σχετικών εξαγγελιών δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας και δυσπιστίας. Στο μεταξύ, ενώ το καταναλωτικό πρότυπο γίνεται λιτοδίαιτο, φέτος εκτιμάται ότι οι περικοπές των εισοδημάτων θα αφαιρέσουν πάνω από 8,3 δισ. ευρώ από τον λιανικό τζίρο κι η ανεργία των μικρών επιχειρηματιών και των μισθωτών θα θέσει, πιθανώς, σε κίνδυνο τη συνοχή του κοινωνικού ιστού.

Θεσμικά

Αλλάζει πλήρως το πλαίσιο ελέγχου του ανταγωνισμού
Τη διάσπαση των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με τη μεταφορά μέρους αυτών στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, προωθεί το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Πρόθεση της υπουργού, κ. Λούκας Κατσέλη, είναι να καταστήσει πιο ευέλικτους και αποτελεσματικούς τους ελέγχους της πολιτείας σε ζητήματα αντιανταγωνιστικών συμπεριφορών και πρακτικών, αλλά και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της κυβέρνησης στον τρόπο ελέγχου της αγοράς.

Management

Orbit: Το καλύτερο χαμόγελο από την BBDO
Με το μήνυμα «Σκάσε ένα χαμόγελο! Με μία τσίχλα Orbit σε φάκελο!» η BBDO παρουσιάζει το νέο τηλεοπτικό σποτ για την επιτυχημένη τσίχλα της Wrigley, την Orbit.

Μόνιμες Στήλες

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION