σελφ σερβις - Τρέχον Τεύχος

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντυπη Έκδοση

Marketing Week
Τεύχος: 483

Κυκλοφορία: 22/5/2018 Κυρίως Θέμα:Search Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Λιανεμπόριο

Η κρίση των προωθήσεων και προσφορών
Η συνολική άνοδος του κλαδικού τζίρου πέρυσι κατά 2% συναρτήθηκε πρώτη φορά μετά το 2008 με την αύξηση του όγκου πωλήσεων, δεδομένου ότι οι τιμές λιανικής πέρυσι δεν ανέβηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, όπως παρουσιάστηκαν φέτος στο Food Retail CEO Forum. Βάσει αυτών το παράδοξο, όπως χαρακτηρίστηκε, είναι ότι για μεν το 2016 οι πρώτοι δέκα προμηθευτές εμφάνισαν πτώση τζίρου 7,1%, ενόσω οι πρώτοι πέντε λιανέμποροι αύξησαν τις πωλήσεις τους κατά 10,8%, για δε το 2017 οι ίδιοι προμηθευτές είχαν θετικές πωλήσεις 0,3%, αλλά οι ίδιοι λιανέμποροι αρνητικές 4,7%. Εντός των ορίων αυτής της παραδοξότητας οι δύο πλευρές αναζήτησαν κοινό τόπο δράσης στα προωθητικά προγράμματα.

Βιομηχανία

ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: Ο ήλιος θερμαίνει και πάλι τον τζίρο
Οι πωλήσεις των προϊόντων αντηλιακής προστασίας πέρυσι έδειξαν ότι η αγορά τους πλέον ανακάμπτει, βοηθούσης ασφαλώς της ευαισθητοποίησης του κοινού για τις επιπτώσεις στο δέρμα από την έκθεση στην ακτινοβολία του ήλιου, την οποία ενισχύει η διαρκής ενημερωτική μέριμνα των εταιρειών του κλάδου. Έδειξαν επίσης ότι η προτίμηση στα αντηλιακά ιδιωτικής ετικέτας πλέον εκμηδενίζεται. Φέτος, η πρώιμη καλοκαιρία και κυρίως η ισχυρή προσδοκία για περαιτέρω αύξηση της διεθνούς τουριστικής κίνησης, δημιουργούν αισιοδοξία για μονιμότητα των τάσεων ανάπτυξης του τζίρου της κατηγορίας.

Οικονομία

Ανάκαμψη πριν την ανάπτυξη ή τη στασιμότητα;
Τέτοια ερωτήματα κυριαρχούν στις διαπραγματεύσεις των τεχνοκρατών εντός και εκτός Ελλάδας, λίγο πριν ολοκληρωθεί το τρίτιο μνημόνιο. Ο λόγος είναι απλός: Για να πετύχουν τα σχέδια απεξάρτησης της χώρας από τον μηχανισμό των μνημονίων, ώστε να μην απαιτηθεί μεσοπρόθεσμα νέος γύρος στήριξης από την ευρωζώνη, η ελληνική οικονομία πρέπει να ανακάμψει με ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Θεσμικά

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ: Πώς και πότε θα λειτουργήσει
Σε πιλοτική λειτουργία έθεσε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το νέο Παρατηρητήριο Τιμών. Υπηρεσιακοί παράγοντες χαρακτηρίζουν τα πρώτα δείγματα από τη λειτουργία του θετικά. Η κανονική εφαρμογή του συστήματος θα είναι εφικτή έως τα τέλη του Οκτωβρίου. Οι ίδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι το πρώτο τεστάρισμα του συστήματος έγινε με τιμοληψίες την περίοδο του Πάσχα.

Υπηρεσίες

Κατερίνα Πραματάρη, ΟΠΑ-UNI.FUND: Open Innovation, οι καιροί ου μενετοί
«Το Open Innovation είναι η νέα προσέγγιση στην ανάπτυξη της καινοτομίας, βάζοντας στο παιχνίδι τις εδραιωμένες επιχειρήσεις σε συνεργασία με τις start-up. Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και κινητοποιεί το ταλέντο, αυξάνει την προστιθέμενη αξία, την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, μειώνει τα κόστη και το ρίσκο όλων. Πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί τη νέα αυτή προσέγγιση και το ταλέντο δεν είναι αστείρευτο! Οι καιροί ου μενετοί», τονίζει η κ. Κατερίνα Πραματάρη, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του ιδρύματος και partner του Uni.Fund.

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION