σελφ σερβις - Τρέχον Τεύχος

Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

Είσοδος Χρήστη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρέχον Τεύχος

Marketing Week
Τεύχος: 475

Κυκλοφορία: 20/9/2017 Κυρίως Θέμα:Search Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Λιανεμπόριο

Συνεχίζεται η τροχιά πτώσης των PL
Σε πτωτική πορεία παραμένουν οι δύο βασικές καμπύλες μέτρησης της δυναμικής που έχουν διαχρονικά τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας των σούπερ μάρκετ, δηλαδή η εξέλιξη των πωλήσεών τους σε αξία και ο βαθμός της συμμετοχής τους στον συνολικό τζίρο της οργανωμένης λιανικής. Βάσει των πλέον πρόσφατων στοιχείων της IRI, που αναφέρονται στις μετρήσεις έως τον Ιούλιο, οι private label κωδικοί κινούνται πτωτικά την τελευταία τριετία (2015-2017).

Βιομηχανία

Βρεφικά & Παιδικά Προϊόντα: Δημογραφική και οικονομική κρίση μειώνουν συνεχώς τον τζίρο
Μόνη η συνεχιζόμενη πτώση των γεννήσεων στη χώρα μας εξηγεί αρκετά, δυστυχώς, τη διαρκώς πτωτική εξέλιξη της αγοράς προϊόντων βρεφικής και παιδικής διατροφής και φροντίδας. Όπως εκτιμάται, ο συνδυασμός της δημογραφικής με την οικονομική κρίση λόγω των προγραμμάτων λιτότητας, από το 2009 μέχρι φέτος οδήγησε τον τζίρο των επιχειρήσεων της εν λόγω αγοράς σε πτώση της τάξης του 45%. Ωστόσο, αν και η προώθηση και προσφορά έχει γίνει ο κατεξοχήν ιμάντας των πωλήσεων και του ανταγωνισμού των brands, στις περισσότερες περιπτώσεις ειδών η ποιότητα του προϊόντος εξακολουθεί να θεωρείται πρωτεύον κριτήριο έναντι της τιμής αγοράς του.

Οικονομία

Μεταξύ συγκρατημένης αισιοδοξίας και ρευστότητας σκηνικού
Από τον Σεπτέμβριο ξεκινά ένα καθοριστικό δωδεκάμηνο για την οικονομία με αναπόφευκτες προεκτάσεις στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό: Η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης τον Αύγουστο του 2018 καθιστά επιτακτική την ανάγκη σταθεροποίησης της οικονομίας και δημιουργίας συνθηκών «ασφαλείας» για τους επενδυτές στη «μεταμνημονιακή» εποχή. Στο πεδίο αυτό, δηλαδή του εάν δημιουργούνται οι βάσεις για διατηρήσιμη ανάκαμψη, ικανή να τιθασεύσει την ανεργία, θα κριθεί η πολιτική αντιπαράθεση πηγαίνοντας προς τις εκλογές οψέποτε προκηρυχτούν.

Θεσμικά

ECR Community Webinars: Διαδικτυακά σεμινάρια
Το ECR Community διοργανώνει για τις εταιρείες-μέλη των Εθνικών Επιτροπών ECR μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων, με θέμα «The future of on-line Category Management», που αποτελείται από τρεις ενότητες.

Υπηρεσίες

Θάνος Μαύρος, Ernst & Young: Μείωση των φυσικών σούπερ μάρκετ και στροφή στο e-shop τώρα
Αυτό προτείνει ο κ. Θάνος Μαύρος, Partner της Ernst & Young, στη συζήτησή του με τον αρχισυντάκτη του σελφ σέρβις, στην οποία σχολιάζονται οι αντιφάσεις κι οι δυσανεξίες των εγχώριων εταιρειών σούπερ μάρκετ, μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης, που εξακολουθεί να δοκιμάζει τις εταιρείες του κλάδου, ωθώντας τις σε οικονομική συγκέντρωση λόγω μη βιωσιμότητας. «Η σκακιστική λογική στις αποφάσεις των λιανεμπόρων θα επιδεινώσει άρδην τα πράγματα για τις αλυσίδες που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα και προσπαθούν να τα λύσουν μέσω της επέκτασης των δικτύων τους», προειδοποιεί ο κ. Θάνος Μαύρος.

Μόνιμες Στήλες

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2017 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION