σελφ σερβις - Τρέχον Τεύχος

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

Δωρεάν εγγραφή

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφείτε στην Online έκδοση του σελφ σέρβις και να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
*
*
*
*
*
*
* Άνδρας   Γυναίκα
*

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρέχον Τεύχος

Marketing Week
Τεύχος: 504

Κυκλοφορία: 25/5/2020 Κυρίως Θέμα:Search Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Λιανεμπόριο

Ο Covid-19 επίσπευσε την τάση του e-shop κατά πέντε χρόνια
Όσα δεν έφερε ο χρόνος, τα έφερε η καραντίνα στα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ. Αν και οι περισσότερες από τις βασικές αλυσίδες του κλάδου επένδυσαν τα τελευταία χρόνια στην είσοδό τους στις ψηφιακές πωλήσεις, έστω πιλοτικά, η απόδοσή τους ως γνωστόν παραμένει μη κερδοφόρος, ενόσω το μερίδιό τους στον κλαδικό τζίρο είναι και ελάχιστο. Στη συγκυρία της καραντίνας κατά της πανδημίας, ωστόσο, το μέλλον της ανεπτυγμένης ψηφιακής ζήτησης έγινε παρόν και ως τέτοιο επέβαλε την ανταγωνιστική ανταπόκριση των εταιρειών του κλάδου.

Βιομηχανία

Εντομοκτόνα-Εντομοαπωθητικά: Πτώση πωλήσεων πέρυσι, όνειρα για ανάκαμψη φέτος
Αξιοσημείωτη πτώση τζίρου της τάξης του 8,8% υπέστη πέρυσι η κατηγορία των εντομοκτόνων και εντομοαπωθητικών προϊόντων σε σχέση με το 2018, κυρίως λόγω των μη ευνοϊκών για τις πωλήσεις τους καιρικών συνθηκών την περίοδο της (εποχικής) ζήτησής τους. Η υποκατηγορία που πιέστηκε περισσότερο ήταν των αντικουνουπικών προϊόντων. Φυσικά η ένταση των προσφορών κι ο «πόλεμος των τιμών», που έριξαν οριακά το μέσο όρο των τιμών το 2019, εξακολουθεί να ενοχλεί πολύ περισσότερο απ’ ότι... όλα μαζί τα έντομα τους εταίρους της προσφοράς, αλλά η συγκυρία της πανδημίας και της βαθιάς ύφεσης που ακολουθεί, περιορίζει την αισιοδοξία για ρεφάρισμα φέτος που υπήρχε προ του εγκλεισμού, οπότε πραγματοποιήθηκε το ρεπορτάζ που ακολουθεί…

Οικονομία

Ασφαλιστική μεταρρύθμιση: Ως τα βαθιά γεράματα. Σκεφτείτε το!
Η κοινωνική ασφάλεια, ως πεδίο κοινωνικής τριβής πολύ ιδιαίτερο, καθότι σχετιζόμενο με την υγεία, την πρόνοια και τις συντάξεις όλων των εργαζομένων, αποτελεί μηχανισμό σταθεροποίησης του υφιστάμενου κοινωνικοοικονομικού συστήματος. Γι’ αυτό οι θεσμικοί φορείς των κοινωνικών συμφερόντων ασκούν κριτική και καταθέτουν προτάσεις αναφορικά με τα ασφαλιστικά σχέδια της πολιτείας, που νομοθετεί. Θερμό ενδιαφέρον γι’ αυτά τα σχέδια δεν μπορεί παρά να έχει και ο εγχώριος κλάδος της λιανικής τροφίμων, καθώς το σύνολο των απασχολούμενών του, αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών, κυμαίνεται περί τα 200.000 άτομα.

Θεσμικά

Νέα επιτελικού χαρακτήρα δομή για την πάταξη του παραεμπορίου
Μια νέα δομή, με σαφώς πιο διευρυμένες συντονιστικές και εκτελεστικές αρμοδιότητες από τις υφιστάμενες, «ρίχνει στη μάχη» για την καταπολέμηση του παρεμπορίου το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η νέα δομή φέρει της επωνυμία Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ). Η θεσμοθέτησή της αναμένεται άμεσα, καθώς το σχετικό νομοσχέδιο είναι ήδη έτοιμο.

Υπηρεσίες

Διαδοχή στην προεδρία της CHEP Europe
Η CHEP ανακοίνωσε την αλλαγή ηγεσίας για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην Ευρώπη.

Μόνιμες Στήλες

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION