σελφ σερβις - Τρέχον Τεύχος

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

Είσοδος Χρήστη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρέχον Τεύχος

Marketing Week
Τεύχος: 493

Κυκλοφορία: 19/4/2019 Κυρίως Θέμα:Search Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Λιανεμπόριο

Cash & Carry: Με τις ευλογίες του Ξένιου Διός
Εν όψει της έναρξης της νέας τουριστικής σεζόν τα cash & carry εναποθέτουν τις ελπίδες αναζωογόνησης του τζίρου τους στην εξυπηρέτηση των αυξανόμενων τα τελευταία χρόνια αναγκών της τουριστικής αγοράς, όπου, άλλωστε, είναι στραμμένο και το (επιχειρηματικά αδελφό, στο πλαίσιο κάποιων ομίλων) ενδιαφέρον του franchising. Ο τζίρος του καταστήματος ευκολίας, της ταβέρνας και συντήρησης του ενοικιαζόμενου δωματίου έλκει, λοιπόν, όλα τα λαγωνικά του ανταγωνισμού. Αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου σαφή. Ο Ξένιος Δίας, τάχα, ευλογεί ή σπάει πλάκα;

Βιομηχανία

Ποιοι κυριάρχησαν στις καταναλωτικές προτιμήσεις
Όσοι δίνουν καθημερινά τη μάχη επίτευξης θετικού πρόσημου στις πωλήσεις του brand που αποτελεί το βασικό αντικείμενο της επαγγελματικής τους ενασχόλησης, μπορούν να πανηγυρίσουν δικαίως αν αυτό περιλαμβάνεται στη λίστα των Top 100 brands για το 2018. Η λίστα, που διαμορφώνεται σύμφωνα με τα στοιχεία της IRI και αφορά στα 100 brand με τις υψηλότερες πωλήσεις κατά το εξεταζόμενο έτος, παρουσιάζει για άλλη μια χρονιά θετική συνολική εικόνα, αφού διαπιστώνεται άνοδος των πωλήσεων κατά 20,8 εκατ. ευρώ (1,1%).

Νομοθεσία

Μακεδονικά σήματα: Δεν αλλάζουν δικαιώματα- υποχρεώσεις
Πολύς θόρυβος «για το τίποτα» δημιουργήθηκε σχετικά με την κατοχύρωση των «Μακεδονικών σημάτων», λέει υψηλόβαθμος παράγοντας του Υπ. Οικονομίας, αποδίδοντάς τον στην προεκλογική πολιτική τριβή. Όπως τονίζει, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν ορίζει ούτε νέα δικαιώματα ούτε νέες υποχρεώσεις σε ό,τι αφορά τους αρμόδιους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, που εμπλέκονται σε ζητήματα και διαδικασίες σχετικές με κατοχυρώσεις των εμπορικών σημάτων.

Οικονομία

Η κατάσταση του εγχώριου εμπορίου και η προοπτική του
Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ) της EΣΕΕ διεξήγαγε και παρουσίασε πρόσφατα για 18ο συναπτό έτος την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου, στην οποία περιλαμβάνονται η ανάλυση του οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα το 2018, η γενική εικόνα του εγχώριου εμπορίου, οι εξελίξεις κι η διάρθρωση της απασχόλησης στον κλάδο, καθώς και μια δειγματοληπτική συλλογή των οικονομικών δεδομένων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πέντε βασικά συμπεράσματα προκύπτουν, λοιπόν, από την επεξεργασία του υλικού της έρευνας, επεξεργασία καταγραφής και ανάλυσης των συνεπειών της μακροχρόνιας ύφεσης στο εμπόριο, καθώς και διαπίστωσης των τάσεων της αγοράς του.

Θεσμικά

Γενική Συνέλευση ΣΕΒΤ: Το αποτύπωμα της κρίσης στη λιανική και τη μεταποίηση
Επενδύσεις η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 1,4 δισ. ευρώ πραγματοποίησε η οργανωμένη λιανική από το 2013 έως σήμερα, δίνοντας έμφαση στις δομές των δικτύων πωλήσεων και στις υποδομές logistics. Πρόκειται για μια περίοδο στην οποία τα δίκτυα των αλυσίδων αναδιαρθρώθηκαν και συγκεντροποιήθηκαν ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα, ενώ θα αναμενόταν οι αλυσίδες του κλάδου να αυξήσουν τα καταστήματά τους, ο συνολικός αριθμός τους μειώθηκε, όπως εξάλλου και ο τζίρος τους.

Μόνιμες Στήλες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION