σελφ σερβις - ΠΕΝΤΕ ΑΕ: Αυξημένα κέρδη 62% έφερε το 2016

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019

Δωρεάν εγγραφή

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφείτε στην Online έκδοση του σελφ σέρβις και να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
*
*
*
*
*
*
* Άνδρας   Γυναίκα
*

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

ΠΕΝΤΕ ΑΕ: Αυξημένα κέρδη 62% έφερε το 2016

11 Σεπτεμβρίου 2017 | 10:52 Γράφει ο Πλάτωνας  Τσούλος Topics: Αγορά

Υψηλή κερδοφορία και έντονους ρυθμούς ανάπτυξης έφερε το 2016 στην Πέντε. Η περυσινή χρήση ήταν ιδιαίτερα θετική για την εταιρεία, αφού το καθαρό της αποτέλεσμα έκλεισε ενισχυμένο περίπου κατά 62%, στα 30,3 εκατ. ευρώ έναντι 18,83 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 10%, στα 519,06 εκατ. ευρώ από 473 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν.

Κατά τη διοίκηση της Πέντε οι λόγοι για τους οποίους η αλυσίδα το 2016 οδηγήθηκε σε υψηλή κερδοφορία είναι οι εξής: Πρώτον, διότι αύξησε σημαντικά τον κύκλο εργασιών της, δεύτερον, διότι πέτυχε καλή διαχείριση του κόστους, κρατώντας τα έξοδα σε σταθερά επίπεδα παρά την επέκταση του δικτύου της με νέα σημεία, τρίτον, διότι εκμεταλλεύθηκε σε μεγαλύτερο βαθμό τις δυνατότητες που της προσφέρει το μηχανογραφημένο σύστημα διαχείρισης των προϊόντων της και, τέταρτον, διότι αξιοποίησε στο έπακρο τις παροχές που εξασφάλισε από τη βιομηχανία.

Σε ό,τι αφορά τη σημαντική ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της εταιρείας, σε μια περίοδο που το οργανωμένο λιανεμπόριο υπέστη ακόμη μια χρονιά υποχώρηση εσόδων, τα στελέχη της Πέντε την αποδίδουν στη διάχυση τζίρου της Μαρινόπουλος στους ανταγωνιστές της, η οποία είχε αποτέλεσμα να ωφεληθεί τα μέγιστα και η ίδια, όπως και στην οργάνωση και λειτουργία νέων της σούπερ μάρκετ, που λειτούργησαν σαν νέες πηγές εσόδων για την εταιρεία.

Πέρυσι η αλυσίδα εγκαινίασε συνολικά τέσσερα σούπερ μάρκετ, με έδρες στη Νίκαια Λάρισας, την Ανάβυσσο, τη Σπάρτη και το Μαρκόπουλο. Και τα τέσσερα λειτούργησαν σε ιδιόκτητα ακίνητα. Έτσι, οι συνολικές επενδύσεις στη δημιουργία τους έφτασαν τα 15 εκατ. ευρώ.

ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Το φετινό πλάνο της Πέντε, σε ό,τι αφορά την επέκταση του δικτύου της, ήταν τα πέντε ή έξι νέα σούπερ μάρκετ. Το πρώτο, ήδη εν λειτουργία, επίσης ιδιόκτητο, εδρεύει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Δήμο Ηλιούπολης και είναι έκτασης 2.000τμ. Το ενδιαφέρον με τα περισσότερα από τα υπόλοιπα υπό σχεδιασμό σούπερ μάρκετ, εκ των οποίων άλλα θα εδρεύουν στο Λεκανοπέδιο και άλλα στην περιφέρεια, είναι το ότι η διοίκηση της αλυσίδας προτίθεται να τα εγκαταστήσει σε ενοικιασμένους χώρους, κυρίως προκειμένου να κερδίσει χρόνο κατά τη διαδικασία αδειοδότησης και οργάνωσής τους, ώστε να μην χαθούν έσοδα σε μια χρονιά με ιδιαίτερα στενά περιθώρια ανάπτυξης. Η αναμενόμενη αναδιανομή μεριδίων πωλήσεων μετά την ενεργοποίηση της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη φαίνεται ότι πιέζει την αλυσίδα να κινηθεί ταχύτερα, όπως συμβαίνει, άλλωστε, με το σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου.

Τα κεφάλαια που προϋπολογίζει φέτος η εταιρεία για την υλοποίηση των επενδύσεών της, θα κυμανθούν πάλι στη ζώνη των 15 εκατ. ευρώ παρά το ότι δίνεται έμφαση στην ενοικίαση ακινήτων, δεδομένου ότι το πρώτο νέο σούπερ μάρκετ της χρονιάς (στην Ηλιούπολη) είναι μεγάλης έκτασης και σε ιδιόκτητο ακίνητο.

Σημειώνεται ότι, μετά την εγκαινίαση της λειτουργίας του νέου καταστήματός της στην Ηλιούπολη, το δίκτυο της Πέντε αριθμεί συνολικά 154 καταστήματα εκ των οποίων τα ακίνητα των 74 είναι ιδιόκτητα και των υπόλοιπων 79 μισθωμένα. Στο τέλος του έτους το δίκτυο της εταιρείας υπολογίζεται ότι θα πλησιάσει τα 160 σούπερ μάρκετ.

σελφ σερβις (T. 474)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION