σελφ σερβις - Εφαρμογή Sainsbury’s για μείωση απωλειών τροφίμων

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

Είσοδος Χρήστη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Εφαρμογή Sainsbury’s για μείωση απωλειών τροφίμων

19 Ιουλίου 2017 | 11:49 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: News,Διεθνή

Σχεδόν το ένα τρίτο των δημοτικών κοινοτήτων με τις οποίες συνεργάζεται η Sainsbury’s για τη μείωση των απωλειών τροφίμων, θα αξιοποιήσουν το app Olio, που έχει δημιουργήσει η αλυσίδα.

Από το σύνολο των 29 κοινοτήτων που έλαβαν επιδότηση ύψους 1 εκατ. λιρών Αγγλίας από τη Sainsbury’s τον περασμένο Μάιο για την υποστήριξη του συγκεκριμένου στόχου, οι 9 θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή Olio για να μειώσουν τις απώλειες τροφίμων στην περιοχή τους.

Δύο από αυτές θα χρησιμοποιήσουν την επιδότηση της αλυσίδας, που δίνεται βάσει του προγράμματος Waste Less, Save More, για να προσλάβουν συντονιστές της χρήσης του Olio, που αποστολή τους θα είναι να ενθαρρύνουν την εγγραφή στην εφαρμογή και τη χρήση της για την αξιοποίηση των τροφίμων που περισσεύουν σε κάθε περιοχή.

Οι υπόλοιπες κοινότητες θα ασχοληθούν με ενέργειες ενημέρωσης του κοινού, όπως τα φυλλάδια που θα κυκλοφορήσουν τα τοπικά δημοτικά συμβούλια, αλλά και μέσα από websites και social media. Τo 2016, η αλυσίδα ανέφερε ότι μέσω της εφαρμογής Olio διανεμήθηκαν σε σχεδόν 1.300 εγγεγραμμένους πολίτες 10.000 τεμάχια διαφόρων ειδών τροφίμων.

Παρόλο που η Sainsbury’s αξιοποιεί την εφαρμογή για να προσφέρει τρόφιμα τα οποία έχουν περισσέψει σε καταστήματά της, δηλώνει πως μεγαλύτερη αξία έχει η ενημέρωση για τη μείωση της απώλειας τροφίμων στα νοικοκυριά.

σελφ σερβις (T. 474)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

ΑΛΜΥΡΑ ΣΝΑΚ: Γεύση ανάκαμψης

Αγορά για τους καταναλωτές όλων των ηλικιών είναι αυτή των αλμυρών σνακ, οι πωλήσεις της οποίας τα τελευταία χρόνια, παρά τις επιπτώσεις της κρίσης που περιόρισαν τις καταναλώσεις της, ανακάμπτουν. Νέοι «παίκτες» μπαίνουν στον ανταγωνισμό της σχετικής κατηγορίας, εμπλουτίζοντας τη γκάμα των προϊόντων της στα ράφια της λιανικής, ενώ παράλληλα αναζητούν την τύχη τους στις εξαγωγές, καθώς η αγορά των σνακ διακρίνεται για τη δυναμική της παγκοσμίως.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION